На Кіровоградщині гірничому комбінату перерахували оренду за користування держземлею

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Прокуратура Кіровоградської області у суді відстояла свою принципову позицію щодо вірного визначення для ПАТ «Центральний гірничо – збагачувальний комбінат» розміру орендної плати за користування земельною ділянкою площею 444 га вартістю понад 600 млн грн.

Мова йде про те, що прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання недійсним договору оренди зазначеної земельної ділянки. Відповідно до оскаржуваного правочину нормативна грошова оцінка землі складала 73 млн грн, що мало наслідком значно занижений розмір орендної плати.

Під час судового розгляду справи ПАТ «Центральний гірничо – збагачувальний комбінат» було розроблено та затверджено нову технічну документацію по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки, що склала 603 млн грн. Крім того, підприємством укладено додаткову угоду до договору, якою передбачено справедливу орендну плату за користування державною землею у розмірі 24 млн грн.

Зважаючи на викладене, ухвалою господарського суду Кіровоградської провадження у справі припинено.

Таким чином, завдяки принциповій позиції прокуратури області відповідачем у справі вжито вичерпних заходів для належного виконання своїх зобов’язань, що сприятиме наповненню місцевого бюджету.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар