У Кропивницькому працює “розумне” освітлення

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Кропивницький став першим містом в Україні і 455-им у світі, на території якого запроваджена система “розумного” зовнішнього освітлення OWLET.

Директор комунального підприємства “Міськсвітло” презентував сьогодні, 16 лютого, керівництву міста роботу інтелектуальної системи керування світильниками на вулицях обласного центру. Перевіряли якість новітнього освітлення заступник міського голови Олександр Мосін і начальник головного управління житлово – комунального господарства Віктор Кухаренко.

– Сьогодні ми маємо вже три вулиці, обладнані сучасними діодними світильниками і включеними в єдину систему OWLET, – відзначив Олександр Мосін. – Це вулиці Ушакова, Садова, Верхня Пермська і частина Великої Перспективної – загалом 114 світлових точок. Електронна система керування дозволяє диспетчеру бачити повну картину роботи кожного світильника. У разі виходу якоїсь лампи з ладу, інформація про це відразу з’явиться на моніторі комп’ютера. Але головне, ми тепер маємо можливість дистанційно керувати кожним світильником окремо, змінювати яскравість світлового потоку в залежності від тривалості дня чи виключати частину світлоточок в нічну пору.

Директор КП “Міськсвітло” Дмитро Тоток додав:

– Сисема OWLET дає можливість суттєво економити кошти міського бюджету, – наголосив Дмитро Тоток. – Для прикладу: 33 лампи по вулиці Садовій у нічний час при переведенні в режим 10% номінальної потужності споживатимуть всього 150 Вт.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар