Держпідприємство на Кіровоградщині купувало в Росії неякісні запчастини для ремонту залізничних вагонів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У Кіровоградській області на державному підприємстві викрили схему постачання неякісних російських запчастин для ремонту залізничних вагонів.

Повідомляє Перша електронна з посиланням на прес-службу СБУ.

Посадовці державного підприємства, яке спеціалізується на ремонті та постачанні запасних частин для залізничних вагонів, організували закупівлю неліквідної продукції через низку підконтрольних структур. Фірми скуповували російські запчастини, в яких закінчився термін експлуатації, та оформлювали на продукцію недостовірну документацію. Легалізовані неякісні запчастини ділки за завищеною ціною реалізовували українським власникам залізничних вагонів, а держпідприємство виконувало для них ремонтні роботи.

За висновками експертів, експлуатація рухомого складу з неякісними запчастинами могла призвести до позаштатних ситуацій на залізниці.

Під час санкціонованих обшуків на підприємстві та у комерційних структурах співробітники СБУ виявили понад 400 колісних пар сумнівного походження вартістю понад 7 млн грн та вилучили документацію, яка доводить здійснення оборудок при закупівлі запчастин.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 191 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

n_2757_50583305 n_2757_30293845

Поширити:

Залишити коментар:

коментар