Кращий проект пам’ятного знаку Героям Майдану у Кропивницькому обиратимуть у два етапи

фото kr-rada.gov.ua

Учора, 15 лютoгo у міській paді Кpoпивницькoгo відбулaся робоча зустpіч начальника управління містобудування та архітектури Вадима Мездріна з пpедстaвниками ініціaтивнoї гpупи щoдo ствopення пaм’ятнoгo знaку Геpoям Мaйдaну.

Як повідомляється на сайті КМР, учасники зустрічі визначилися, що у Кропивницькому буде встановлюватися саме “пам’ятний знак”, а не “пам’ятник”. Вадим Мездрін зауважив, що для встановлення пам’ятника передбачена достатньо складна процедура погоджень, необхідно отримати велику кількість дозволів, що може затягнутись у часі на цілий рік, а конкурс на пам’ятний знак триватиме не більше півроку. Громадські активісти підтримали такий підхід, але наполягали, що за формою це, всеж має бути повноцінний пам’ятник.

“Головне, щоб скульптура була змістовна, несла відповідне емоційне та естетичне навантаження”, – наголосив Вадим Мездрін.

Головний архітектор міста запропонував проводити конкурс на створення пам’ятного знаку Героям Майдану у два етапи. Перший етап — це відкритий конкурс, на якому за проекти архітекторів голосуватиме громадськість і обере п’ять найкращих. Другий передбачає голосування конкурсної комісії за найкращу роботу з п’яти раніше обраних.

Каменем спотикання роботи ініціативної групи стало затвердження складу конкурсної комісії. Громадські активісти надіслали до управління містобудування та архітектури кілька варіантів складу журі, до якого включено волонтерів, активістів, журналістів та архітекторів. Єдиний склад планують затвердити наступного тижня, 21 лютого.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар