У Світловодську вшанували пам’ять видатного журналіста Вадима Бойка

Сьогодні, 14 лютого, у Світловодську відбувся мітинг-реквієм видатного журналіста та політика Вадима Бойко. Вшанувати пам’ять прийшли близько ста містян, які згадували журналіста як чесну, відповідальну цілеспрямовану людину.

Міський голова Світловодська Валентин Козярчук відмітив принциповість поглядів знакового земляка та згадав про небезпеку професії журналіста.

“Вадим прожив коротке, але яскраве життя і зробив значний внесок у розбудову нашої державності. Я хочу, щоб всі журналісти брали приклад із цієї талановитої людини і називали речі своїми іменами, коли описують події, які відбуваються в сучасному суспільстві”.

Вадим Бойко похований на міському кладовищі у Світловодську. На його честь у Світловодську та Кременчуці названі вулиці і встановлено пам’ятні дошки.

Довідка

Вадим Леонідович народився 5 листопада 1962 року в місті Світловодську. Закінчив СШ №2 у місті Світловодську із золотою медаллю, потім навчався у Київському державному університеті імені Тараса Шевченка на факультеті журналістики. З 1984 року став відомий як старший редактор програми «Молодіжна студія «Гарт»», Українського телебачення. Головний редактор програм для молоді Українського телебачення, позаштатний кореспондент програми «Взгляд» Центрального телебачення СРСР, постійно виступав на сторінках газет «Комсомольская Правда», «Комсомольское Знамя», «Независимость».

Політичну кар’єру почав з 18 березня 1990 року, коли був обраний народним депутатом України 1-го скликання (у 2-му турі набрав 56,38 %, перемігші 6 претендентів).

Життя Вадима Бойка обірвалося на тридцятому році життя. Чотирнадцятого лютого 1992 року Вадим Леонідович трагічно загинув у своїй київській квартирі. Ймовірно, що саме Вадим Бойко став першим журналістом, вбитим в Україні від 1991 року.

viber image viber image1 viber image2 viber image4

Поширити:

Залишити коментар:

коментар