На Кіровоградщині можуть розпочати виробництво сучасних вітряків

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

В Олександрії планують долучитися до розвитку відновлюваних джерел енергії та перспективного напрямку вітроенергетики. Про це стало відомо журналістам «Олександрійських новин» з власних джерел.

ТОВ «ЕМЗ «Етал», яке сьогодні переживає не найкращі часи, має надію на «друге дихання» завдяки ініціативі одного з нових власників підприємства з міста Дніпро Олександра Нізова у співпраці з конструктором Миколою Голубенком. Планується запровадити виробництво на олександрійському підприємстві надсучасних вітряків власної розробки. Зокрема, є можливість виготовляти лопаті для вітряків та електроніку для управління.

Микола Голубенко, ветеран відомого дніпровського ракетокосмічного бюро «Південне», винайшов та запатентував унікальну технологію, що дозволить збільшити ефективність конструкції вітряних електростанцій. Наразі для олександрійського підприємства ТОВ «ЕМЗ Етал» шукають директора.

Для довідки (з сайту eco town): Микола Голубенко – лауреат державної премії СРСР, нагороджений Орденом Дружби народів, медалями. Є кандидатом технічних наук, академіком Інженерної академії України, академіком Міжнародної інженерної академії, заслужений винахідник України, який має близько 200 авторських свідоцтв на винаходи з ракетної техніки. Нині він спроектував вітрову електричну установку оригінальної конструкції, дослідний зразок якої вже працює.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар