У Кропивницькому поліцейські викрили неповнолітніх злодіїв, які обікрали більше 20 будинків місцевих жителів

Кропивницькі поліцейські викрили трьох товаришів, 15, 16 та 17 років, які «виносили» з осель електроінструменти, засоби зв’язку, побутову техніку та ювелірні прикраси.

Про це повідомляють у Кропивницькому відділі поліції Кіровоградської області.

Речові докази кримінальних правопорушень правоохоронці частково вилучили за місцем мешкання родички одного з неповнолітніх. За скоєне зловмисникам загрожує до 6 років позбавлення волі.

До Кропивницького відділу поліції надійшли повідомлення від місцевих мешканців про крадіжки майна з приватних домоволодінь. Із помешкань потерпілих злодії викрадали зварювальні апарати, перфоратори, шуруповерти, телефони, золоті та срібні вироби, фотоапарати, планшети, музичні центри, телевізори, ноутбуки та інші речі.

«У результаті проведення низки розшукових заходів поліцейським вдалося встановити особи зловмисників. Ними виявилися троє неповнолітніх мешканців обласного центру. Ініціатором був старший з юнаків, який раніше вже потрапляв у поле зору правоохоронців за вчинення крадіжок, – повідомив начальник Кропивницького відділу поліції Дмитро Авдієнко. – Злочинна група діяла у вечірній час. Парубки стукали у ворота, розбивали вікна, таким чином, вираховуючи, чи немає господарів вдома й бралися «до роботи». За допомогою викрутки злодії віджимали пластикове вікно й проникали до помешкань, звідки викрадали все, що потрапить під руку. Чуже майно вивозили на таксі та у подальшому продавали».


У даний час досудове розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України, триває. Такі дії зловмисників караються позбавленням волі на строк від 3 до 6 років. Працівники поліції продовжують перевіряти викритих осіб на причетність до інших подібних правопорушень.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар