Два медзаклади Кіровоградщини придбали один лікарський препарат за різними цінами

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Два медичні заклади Кіровоградщини – Кіровоградський обласний кардіологічний диспансер та Кіровоградська міська лікарня швидкої медичної допомоги, придбали у січні у системі «Прозоро» морфін гідлохлорид  в одного й того ж постачальника за різними цінами.

– В обох медичних закладах постачальник КП «Кіровоградфармація» Кіровоградської обласної ради. Втім, ціни у нього на морфін гідрохлориду виявилися різними. Кіровоградський обласний кардіодиспансер закупив цей лікарський препарат по 18,10 гривень за ампулу. Удвічі дорожче цей препарат обійшовся для Кіровоградської міської лікарні швидкої медичної допомоги – по 36,90 гривень за ампулу. Відтак, в обласному кардіодиспансері придбали вдвічі більше ампул морфіну гідрохлориду, – коментує аналітик Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська Мережа ЛЖВ» Олена Дмитренко.

Проте, якщо порівнювати закупки морфіну гідлохлориду цими двома медзакладми із іншими, то в середньому виходить суттєва економія, говорить аналітик. Наприклад, Комунальний заклад охорони здоров’я Кам’янської міської ради “Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2” та Костянтинівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги заплатили за одну ампулу морфіну гідлохлориду понад 45 гривень.

– Але можна говорити і про позитивний випадок, коли у Кропивницькому ціни на морфін є нижчими, ніж середні по Україні. Наприклад, морфін «Калцекс» у січні ЦПМСД №1 купив за майже 11 гривень у постачальника ДАК «Ліки України», тоді як в Україні (методом випадкової вибірки) в середньому за ампулу він коштував 40 гривень, – резюмує висновки моніторингу Олена Дмитренко.

Прес-служба КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар