Кіровоградщина за рівнем заборгованості зарплат займає 13 місце в Україні

Загальна сума заборгованості із заробітної плати в цілому по області на початок 2017 року зменшилася проти початку 2016 року на 2,5 млн грн та становить 29,9 млн грн. Це 13-й показник у рейтингу заборгованості заробітних плат по Україні.

Про це повідомила заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Світлана Лобанова під час засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.
За інформацією директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олександра Догарова, заборгованість на підприємствах-банкрутах області становить 23,5 млн грн, або 79% до загальної суми боргу.
Проти початку 2016 року на цих підприємствах відбулося збільшення суми боргу на 2,1 млн грн за рахунок переведення 2 підприємств з кола економічно активних. Це, державне підприємство “Дослідне господарство “Червоний землероб” (Бобринецький район) із сумою боргу у 363 тис. грн. та ПАТ “НВО “ЕТАЛ” (місто Олександрія) із сумою боргу в 1,8 млн грн.
Стосовно економічно-активних підприємств, то на їх долю припадає сума боргу у 6,4 млн грн, або 21%.
По відношенню до початку 2016 року тут відбулося зменшення заборгованості на 3,6 млн грн.
По державних підприємствах станом на 1 січня 2017 року борги із заробітної плати в області рахуються на 1 підприємстві у сумі 200 тис. грн. Це Трест “Олександріярозрізобуд” (місто Олександрія), що переведене з кола підприємств-банкрутів та підпорядковане Міністерству енергетики та вугільної промисловості України.
Стосовно інших підприємств державної власності, то ліквідовано заборгованість на Кіровоградському ремонтному заводі у сумі 700 тис грн.
Значно покращилась ситуація із погашенням заборгованості й на підприємствах комунальної форми власності. Так, якщо на початку 2016 року борги із заробітної плати мали 6 комунальних підприємств області на суму 1,7 млн грн, то на сьогодні ця заборгованість рахується лише на 2 підприємствах – на загальну суму боргу в 400 тис. грн. Таким чином заборгованість на цих підприємствах зменшилася на 1,3 млн грн.
Стосовно підприємств недержавного сектору економіки, то на 7 з них рахується заборгованість з виплати заробітної плати у сумі в 5,7 млн грн.
Проти початку 2016 року заборгованість тут також зменшилась – на 1,7 млн грн.
Так, повністю було ліквідовано заборгованість у Кіровоградській обласній організації товариства глухих (м. Кропивницький) – у сумі 14,4 тис. грн, редакції газети “Народне слово” (м. Кропивницький) – у сумі 65,3 тис. грн, СП-ТОВ “Світловодськпобут” (м. Світловодськ) – у сумі 300 тис. грн, ПАТ “Світловодське автотранспортне підприємство 13507” (м. Світловодськ) у сумі 400 тис. грн та ПАТ “Капустянський граніт” (Новоукраїнський район) – у сумі 1,1 млн грн.
Наразі, найбільшими підприємствами-боржниками залишаються ДП “Кіровоградтепло” ТОВ ЦНТІ УНГА (м. Кропивницький) – 2,2 млн грн., ТОВ “Об’єднання Дніпроенергобудпром” (м. Світловодськ) – 1,4 млн грн. та ПАТ “Завод з виробництва ядерного палива” (Маловисківський район) – 900 тис. грн.
Світлана Лобанова наголосила перед керівниками територій, що вони зобов’язані у найкоротший термін, спільно із керівниками підприємств-боржників проаналізувати наявну ситуацію, розробити дієві заходи та скласти реальні графіки погашення заборгованості.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар