У Кропивницькому збудували такий неонатальний центр, що я навіть на Заході такого не бачила – Уляна Супрун

Ілюстрація radiosvoboda.org

Виконуючий обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун у програмі “Рандеву” на “5 каналі” розповіла про враження від сучасного неонатального центру у Кропивницькому.

Під час інтерв’ю для “5 каналу”, на питання журналіста щодо раціонального використання регіональних коштів для осучаснення українських клінік, Уляна Супрун навела приклад Кропивницького:

“Лікарні фінансуються від коштів регіонів – це обласна лікарня, міська лікарня, районна лікарня. Район отримує кошти, і вони мають вирішувати, на що вони хочуть ті кошти передавати. Чи вони хочуть на медицину, чи на щось інше. Вони можуть збудувати ту інфраструктуру краще. У Кропивницькому збудували такий неонатальний центр, що я навіть на Заході ніколи такого не бачила, за міські кошти. Бо вони самі вирішили, що для них це є важливо, і мер це зробив. Так само і в інших областях. Зараз також іде адміністративне реформування системи охорони здоров’я, де будуть госпітальні округи. У кожному окрузі будуть вимоги до лікарень, скільки пацієнтів вони повинні мати, які умови мають там бути. Я думаю, що це допоможе покращити. Але багато залежить від людей на місцях. Бо є одні, які використовують свої регіональні кошти на покращення медичної системи, а інші, які замість того будують пам’ятники, або дороги, або щось інше, замість того щоб допомогти пацієнтам, щоб вони мали кращі умови, і лікарям, щоб вони мали кращі умови”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар