Іноземні волонтери проекту “GoCamp” приїдуть у 12 шкіл Кіровоградщини

12 шкіл Кіровоградщини увійшли до списку переможців проекту “GoCamp”, який минулого року проходив серед навчальних закладів з усієї України. За програмою проекту учні шкіл, які пройшли відбірковий етап, матимуть можливість поспілкуватись і провести літні канікули разом з іноземними волонтерами, які незабаром завітають в їхні школи.

“GoCamp” – новий формат літнього табору з поглибленим вивченням іноземної мови. Протягом трьох тижнів табору діти зможуть взяти участь у реалізації цікавих проектів і завдань, поспілкуватися англійською мовою з іноземними волонтерами, а також відпочити. За допомогою спеціально розробленої програми діти вчитимуться працювати в команді, спілкуватися в багатокультурному суспільстві, міркувати критично та бути толерантними до інших.

Цьогоріч на участь у проекті було подано 808 заявок. Із них 203 школи з 24 областей у рамках конкурсного відбору проекту “GoCamp-2017” отримали найвищі бали. Їхні креативні завдання були особливо відзначені відбірковою комісією. Із Кіровоградщини до цього списку увійшло 12 навчальних закладів:

16 місце – Село Ганнівка – Ганнівська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів Новоукраїнського району Кіровоградської області,

47 місце – Кропивницький – НВК Кіровоградський Коллегіум,

64 місце – Село Дмитрівка – Дмитрівська загальноосвітня школа І-ІІІступенів №2 ім.Т.Г.Шевченка Знам’янського районної ради Кіровоградської області,

87 місце – Новоукраїнка – Новоукраїнська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №6,

97 місце – Село Могутнє – Могутненський навчально-виховний комплекс “загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад” Кіровоградської районної державної адміністрації Кіровоградської області,

98 місце – Світловодськ – Навчально-виховний комплекс “Гімназія-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4”,

109 місце – СМТ Устинівка – Устинівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів,

117 місце – Олександрія – Олександрійська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Кіровоградської обласної ради,

133 місце – Село Івано-Благодатне – Івано-Благодатненський навчально-виховний комплекс «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Кіровоградської районної державної адміністрації Кіровоградської області,

149 місце – Село Верблюжка – Верблюзький навчально-виховний комплекс “загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад- центр позашкільної освіти”,

158 місце – Село Богданівка – Богданівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступені №1 імені Івана Гуровича Ткаченка,

165 місце – Село Бокове – КЗ “Боківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Долинської районної ради”.

16473674_1652992954994835_3238156548095954133_n
Фото з офіційного сайту проекту

Як розповіла Першій електронній представник однієї зі шкіл-переможців, для участі у конкурсі вони зняли відеоролик про своє село:

“Про цей проект ми дізналися із соцмережі Facebook. Одразу ж вирішили долучитися до нього. Головною умовою було запрошення волонтера у свій населений пункт за допомогою короткометражного відео чи презентації слайдів. Ми обрали більш креативний спосіб – зняли відео англійською мовою, у якому продемонстрували особливості нашого села. Таким чином, серед 203 місць, ми посіли – 133-тє”, – розповідає вчитель іноземної мови Івано-Благодатненського навчально-виховного комплексу Зінаїна Коломієць.

Із представниками відібраних шкіл незабаром зв’яжуться організатори проекту, які сконтактують їх із спеціально запрошеними для участі у GoCamp іноземними волонтерами.

prtree
Фото з офіційного сайту проекту

Слід зазначити, що процес відбору шкіл-переможців ще триває – наступну “порцію” найкращих навчальних закладів України буде опубліковано 15 лютого на офіційному сайті.

Влітку 2017 року в Україні відкриються пришкільні мовні табори GoCamp, під час яких 1000 іноземних волонтерів англійською мовою будуть навчати 100 000 українських дітей бути лідерами, розвінчувати стереотипи і виходити за межі власних обмежень.

Стати учасником проекту можна було заповнивши анкету на сайті. Головною умовою для участі було креативне завдання, яке детально описується на сайті проекту GoCamp:

“У проекті GoCamp візьмуть участь 1000 волонтерів зі всього світу. Більшість з них жодного разу не була в Україні. У вас є унікальна можливість показати волонтерам зі всього світу те, чим пишається ваше місто, містечко або село!

Ми пропонуємо Вам представити свій населений пункт у форматі креативної роботи “Запроси волонтера до своєї школи”. Це може бути відео, тривалістю не більше 90 секунд, або презентація (PowerPoint, PDF) не більше 10 сторінок.

Робота має бути виконана АНГЛІЙСЬКОЮ МОВОЮ”.

D060SjMgRQg

prone

Поширити:

Залишити коментар:

коментар