Один із варіантів реконструкції знам’янської площі – встановлення колеса часу в русі

Центральна площа в Знам'янці. Фото komora.info

Сьогодні, 7 лютого, у Знам’янці пройшла робоча нарада, в якій прийняли активну участь депутати міської ради та представники громадськості. Учасники мали можливість побачити кілька варіантів проектів реконструкції центральної площі міста та особисто поспілкуватися з директором ТОВ «АБРІС «Либідея» з Кропивницького, головним архітектором проекту Володимир Рак.

Про це повідомляє сайт Знамянської міської ради.

Представляючи свої проекти, архітектор акцентував увагу на те, що при розробці макетів реконструкції було враховано дуже багато моментів із історії міста, а саме це:

  • Обеліск Слави;
  • Пам’ятний знак Героям Майдану;
  • Місто Знам’янка – місто залізничників, за одним із варіантів запропоновано розмістити в центрі площі колесо часу в русі;
  • Міський Палац культури – як знакова будівля, яка має прикрашати центр міста;
  • збереження вічнозелених красунь-ялинок.

Також Володимир Рак детально зупинився на зонуванні площі, на необхідності захисту від пилу , облаштуванні квітників, газонів. Разом із тим, транспортна схема по основній магістралі передбачає автомобільні стоянки, для безпеки руху – встановлення світлофорів та створення острівця безпеки.

Підсумовуючи висловлене під час наради, міський голова Сергій Філіпенко подякував розробникам проектів за комплексний підхід до реконструкції центральної площі міста і побажав за можливості врахувати всі висловлені пропозиції та, зокрема, й зауваження щодо міцності будівельних матеріалів, які планується використовувати.

На нараді було вирішено розмістити обраний більшістю присутніх проект реконструкції центральної площі міста на сайті Знам’янської міської ради для подальшого ознайомлення усіх бажаючих та надання своїх пропозиції.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар