За минулий тиждень на Кіровоградщині більше 2,5 тис. дітей захворіло на ГРІ та грип

На п`ятому тижні 2017 року в Кіровоградській області продовжується закономірна тенденція до зниження захворюваності на ГРІ та грип. Всього за минулий тиждень захворіло 3699 осіб, з них 68,9 % дітей.

Про це повідомляє Кіровоградський обласний лабораторний центр.

Епідемічна ситуація з грипу та ГРІ в області відносно спокійна. Показник захворюваності не перевищив значення епідпорогу та знаходиться на рівні: мінус 31,8 % до епідпорогу (інт.пок. 382,63, епідпоріг 561,08).

В містах Олександрії, Кропивницькому, Світловодську та на інших територіях епідпоріг не перевищений, його рівень становить від мінус 3,2% в м. Світловодську  до мінус 65,6% у Новоархангельському районі. Разом з тим на 4-х адмінтериторіях рівень захворюваності продовжує перевищувати значення епідпорогів відповідних територій (м. Знам`янка, Вільшанський, Гайворонський, Кіровоградський райони).

Найвищий показник захворюваності – в Вільшанському районі (732,43 на 100 тис. нас.), найнижчий – в Благовіщенському (83,99 на 100 тис. нас.). За минулий тиждень в області госпіталізовано 263 хворих, з них 74,9% діти та підлітки до 17 років.

У вірусологічній лабораторії обласного лабораторного центру на минулому тижні проведено 4 досліджень зразків матеріалу від хворих на ГРІ, лабораторно підтверджено 1 вірус грипу А (H3N2). Летальних випадків не зареєстровано.

На минулому тижні вакциновано 35 мешканців області вакциною Ваксігрип (Франція). Всього з початку епідсезону на Кіровоградщині щеплено проти сезонного грипу — 3447 осіб, з них 17,1% дітей та 57,8% медичних працівників.

Фахівцями  обласного лабораторного центру забезпечено проведення постійного моніторингу епідемічної ситуації щодо захворюваності на ГРІ та грип (облік, звітність, аналіз, інформування обласної державної адміністрації, департаменту охорони здоров´я), проведення протиепідемічних заходів та лабораторну вірусологічну діагностику. Серед населення постійно проводиться  санітарно-освітня робота:  опубліковано матеріалів у місцевих засобах інформації – 10, випущено 811 листівок, пам’яток, інформаційних бюлетенів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар