У Кропивницькому покажуть виставу про Героя Небесної Сотні Віктора Чміленка

Фото pplus.in.ua

Сьогодні, 3 лютого, о 14:30, Кіровоградський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. М.Л.Кропивницького. Демонстрація двомовного польсько-української вистави “Дуб”, у якому розповідатиметься про Героя Небесної Сотні із Кіровоградщини Віктора Чміленка.

У виставі розглядатиметься проблема історичної пам’яті, повідомляє Програма Плюс, яка має бути платформою побудови добросусідських відносин між українцями та поляками.

Віктор Чміленко
Віктор Чміленко

Над її сценарієм та постановкою працювали десять старшокласників Черкаської гімназії №1 та стільки ж школярів із м. Бидгощ (Польща). Філолог, слaвіст та зaступник керівника “Клубу друзів України” Рафaл Марціновський виступив організатором проекту. Про це повідомив директор Першої гімназії Сергій Саєнко. За його словами, ця постановка заснована на реальних подіях.

“Вони відбулися в Бидгощі відразу після подій Майдану. Тоді до них завітав український письменник Юрій Андрухович та посадив символічне дерево – дуб. Але дуже скоро його зламали, – розповів Сергій Саєнко. – Цей факт надихнув Рафала Марцінковського до створення ось такого проекту й через виставу примирити два народи”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар