На Кіровоградщині через морози у 4 навчальних закладах призупинено навчально-виховний процес

Враховуючи погіршення погодних умов, а саме: зниження температури атмосферного повітря, що ускладнює дотримання температурного режиму в приміщеннях навчальних закладів відповідно до санітарних норм, з метою запобігання новій хвилі захворюваності на гострі респіраторні інфекції та грип серед учнів призупинено навчально-виховний процес у 4 навчальних закладах Кіровоградщини.

Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Навчання припинили у державному навчальному закладі «Професійно-технічне училище № 40 м. Новоукраїнка» з 30 січня до 3 лютого ц.р., у двох загальноосвітніх закладах Олександрійського району (Червонокам’янському НВО та Ізмайлівській ЗШ І-ІІІ ст.) – з 31 січня ц.р.

У Комунальному закладі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 5» м. Бобринця призупинено навчально-виховний процес з 1 до 3 лютого ц.р. (відсутні 23% учнів через хвороби) у шести класах.

Нагадуємо, що відповідно до пункту 5.5 «Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу» ДСанПіН 5.5.2.008-01 температура повітря в класах і навчальних кабінетах повинна становити плюс 17-20ºC, у майстернях 16-18ºC, в спортивному залі 15-17ºC, в роздягальнях при спортивному залі 19-23ºC, в актовому залі 17-20ºC, в бібліотеці 16-18ºC, в медичних кабінетах 21-23ºC, у коридорах 16-18ºC, у спальних приміщеннях 18-20ºC, в умивальних 20-23ºC, у вестибюлі, гардеробі 16-19ºC, у туалетах 17-21ºC, у душових не нижче 25ºC.

При зниженні температури повітря до мінус 20ºС – для учнів початкових класів та при температурі до мінус 24ºС – для учнів 5-12 класів органи місцевої виконавчої влади самостійно приймають рішення про тимчасове призупинення навчання учнів.

Ситуація щодо рівня захворюваності та вжиття відповідних заходів перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар