Кропивницька поліція відкрила кримінальне провадження щодо продажу квартири бабусі, яка вже два роки лікується у психлікарні

вікно квартири №33 у буд. по вул. Юрія Олефіренка, 14а

Обласна поліція внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію щодо продажу квартири самотньої літньої жінки, яка вже два роки лікується у КЗ “Кіровоградська обласна психіатрична лікарня”.

Про це Першій електронній повідомила речниця обласної поліції Віталіна Бавзенко.

Нагадаємо, 26 січня, у Кропивницькому в квартирі №33 по вул. Юрія Олефіренка, 14а невідомі виламали двері і встановили нові. Керівнику ЖЕО, яка прибула туди за дзвінком сусідів, невідомий чоловік надав копію купівлі-продажу цієї квартири. Причому її власниця, яка вже два роки лікується у психлікарні, згідно цього договору, нібито зареєстрована у штаті Орегон США, і там же у нотаріуса передала чоловіку з Кіровоградщини право виступати від її імені. Саме він і здійснив продаж квартири. Власниця квартири Лілія Давидівна Спектор заявила журналістам, що не продавала свою квартиру і не підписувала ніяких документів. Більше того, два роки не виїздила з медзакладу.

“Інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове слідство”, – повідомила Віталіна Бавзенко.

Частина 4 ст. 190 Кримінального кодексу України дослівно звучить так:

Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, – карається позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Із письмовою заявою до поліції стосовно ймовірної шахрайської схеми продажу квартири минулої п’ятниці, 27 січня, звернулась начальник ЖЕО №1 Світлана Ковальова. Вона також повідомила, що до ЖЕО надійшла письмова відповідь на запит з КЗ “Кіровоградська обласна психіатрична лікарня”.

“У довідці зазначено, що Лілія Давидівна Спектор з лютого 2015 року перебувала на стаціонарному лікуванні у цьому медзакладі і нікуди не виписувалась”, – наголосила Світлана Ковальова.

Подробиці ймовірної шахрайскої схеми дивіться у відеосюжеті:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар