У Кропивницькому обговорили перспективи залучення французьких інвестицій в економіку Кіровоградщини

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
В облдержадміністрації відбулась зустріч із власниками ТОВ “Георесурс” та представниками французької компанії Vendome Conseils, під час якої обговорено перспективи залучення іноземних інвестицій у розвиток видобувної промисловості області.

Повідомляє сайт ОДА.
На початку зустрічі заступник голови облдержадміністрації Андрій Коломійцев акцентував увагу на економічних зв’язках між Францією та областю.
“Кіровоградська область досить активно співпрацює з європейськими країнами, у тому числі з Францією. Майже 40% всього товарообігу області припадає саме на європейські країни, – підкреслив Андрій Коломійцев. – За результатами минулого року товарообіг з Францією зріс вдвічі. В основному регіональні компанії експортують продукцію сільськогосподарського виробництва, а закуповують техніку, метали, машини, обладнання. Також він додав, що Кіровоградщина займає третє місце в державі по залученню іноземних інвестицій”.
Окрему увагу Андрій Коломійцев зосередив на потенціалі регіону та можливостях залучення іноземних інвестицій в економіку Кіровоградщини.
“Кіровоградська область – перспективний регіон, з масою можливостей: тут є що добувати, будувати і виробляти, – зазначив заступник голови ОДА. Посадовець відзначив аграрну спрямованість області, у зв’язку з чим левова частка інвестпроектів реалізується саме в цій сфері. Досить привабливо область виглядає для інвестора в сфері розвитку видобувної промисловості. Адже на території області наявно близько 300 родовищ різноманітних корисних копалин, у тому числі Лозуватське родовище пегматитів, на базі якого свого часу й працювало підприємство “Георесурс”.
Поточну ситуацію на підприємстві охарактеризував один із його власників Дмитро Єхануров.
“У 2013 році ми провели вивчення родовища, отримали ліцензію на промисловий видобуток пегматитів, завезли збагачувальну установку та підготували план розвитку підприємства. Єдине, що стримує запуск виробництва – це брак фінансових ресурсів”, – повідомив Дмитро Єхануров.
Тому, за його словами, останні три роки були присвячені пошуку солідного іноземного інвестора. Наразі проектом зацікавилися представники французького бізнесу, які мають на меті вивчити інвестиційний клімат в області, зокрема в Компаніївському районі, де знаходиться родовище. Серед вирішальних чинників, що можуть вплинути на прийняття позитивного рішення по фінансуванню проекту, представники французької компанії назвали належну підтримку проекту з боку влади та швидке прийняття адміністративних рішень.
Андрій Коломійцев в свою чергу запевнив представників французької компанії у тому, що обласна влада зацікавлена у реалізації цього проекту.
“Для нас є вкрай важливим розвиток економіки регіону, тому ми готові допомагати і гарантуємо успішне і спокійне ведення бізнесу на території області”, – підкреслив заступник ОДА.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар