Завтра кропивничани покладуть квіти до пам’ятного знаку загиблим учасникам АТО

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

29 січня об 11:00 у Ковалівському парку у Кропивницькому відбудеться мітинг та урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку загиблим учасникам АТО. Окрім того, о 14:00  біля пам’ятника Винниченку розпочнеться акція до Дня пам’яті Героїв Крут. А о 15:45 біля пам’ятника Янголу-охоронцю розпочнеться хода, пройде центральною вулицею міста і завершиться мітингом на площі Героїв Майдану.

29 січня 1918 року на залізничній станції Крути за 130 кілометрів на північний схід від Києва відбувся бій між 4-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та загоном з київських студентів і бійців вільного козацтва, що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків. Особливого історичного значення цей бій набув завдяки героїзму української молоді. 27 юнаків, які потрапили після бою в полон до більшовиків, були страчені.

У Києві біля Аскольдової могили Голова Української Центральної Ради Михайло Грушевський назвав юнаків, які загинули у нерівній боротьбі, героями, а поет Павло Тичина присвятив їхньому героїчному вчинкові вірш “Пам’яті тридцяти”.

З метою вшанування пам’яті про жертовність української молоді під час захисту молодої незалежної України 29 січня об 11:00 у Ковалівському парку обласного центру відбудеться мітинг та урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку загиблим учасникам АТО.

Запрошуємо представників громадськості, військових, демобілізованих військовослужбовців ЗСУ вшанувати пам’ять Героїв Крут та військовослужбовців, які загинули під час проведення АТО.

Після мітингу єпископ Кропивницький і Голованіський Української православної церкви Київського патріархату Марк відслужить панахиду за борцями, які загинули за незалежність України.

Пізніше ГО «ДІЯ» спільно з ГО «Рух захисту української мови» запрошує всі патріотів і небайдужих взяти участь в акції до Дня Героїв Крут. Збір біля пам’ятника Винниченку о 14:00.

14.00 – виступи активістів;
14.30 – приймаємо резолюцію
14.35 – вирушаємо до скверу навпроти СБУ
14.40 – встановлюємо табличку “Тут буде споруджено пам”ятник родині Шульгиних”

А о 15:45 біля пам’ятника Янголу-охоронцю розпочнеться хода, пройде центральною вулицею міста і завершиться мітингом на площі Героїв Майдану.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар