На Кіровоградщині на 30 % збільшилась кількість викритих фактів хабарництва

Сьогодні, 26 січня, під головуванням прокурора Кіровоградської області Анатолія Коваленка відбулася оперативна нарада, на якій обговорено результати роботи органів прокуратури області у 2016 році та визначено першочергові завдання на 2017 рік.

Захід відбувся за участі заступників прокурора області, керівників структурних підрозділів апарату прокуратури області, очільників місцевих прокуратур та їх заступників.

Нарадою зазначено, що минулого року, в умовах концептуальних законодавчих змін та реформування, органи прокуратури Кіровоградщини насамперед спрямовували зусилля на розв’язання проблемних питань прокурорської і слідчої діяльності та якісну реалізацію визначених оновленим законодавством повноважень.

Досягнуто позитивних результатів у протидії кримінальній корупції. Так, на понад 30 % збільшилась кількість викритих фактів хабарництва.  Більше третини «корупційних проваджень» направлено до суду саме слідчими прокуратури. Також, в цій сфері викрито діяльність організованої злочинної групи, до складу якої входило 4 поліцейських. Загалом, за минулий рік припинено злочину діяльність 6 організованих груп, у тому числі двох з міжрегіональними зв’язками.

Координаційні заходи органів прокуратури сприяли зниженню на 15,2 % рівня підліткової злочинності та на 15,3 % загальної кількості осіб, які вчинили кримінальні правопорушення. В свою чергу, відсоток розкриття кримінальних правопорушень вищий від середньодержавного.

Забезпечено ефективну реалізацію представницьких повноважень. На користь громадян та держави за позовами прокурорів судами стягнуто понад 50 млн грн.

Вжито ряд заходів щодо протидії злочинам у сфері охорони лісових ресурсів, лише з серпня 2016 року розпочато 6 кримінальних проваджень у сфері лісового господарства відносно 7 осіб.

Разом з тим, не залишились поза увагою присутніх ряд важливих питань, які потребують вирішення, зокрема подолання негативних тенденцій у динаміці тяжких та особливо тяжких злочинів, у першу чергу умисних вбивств.

За результатами проведеної наради прийнято відповідне рішення з визначенням низки заходів, спрямованих на підвищення ефективності роботи органів прокуратури, які необхідно реалізувати до кінця поточного року.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області  

Поширити:

Залишити коментар:

коментар