Прокуратура досі з’ясовує обставини затримання кропивницького судді Галагана

Олексій Галаган на одному із судових засідань у Кіровоградському райсуді

У Кіровоградській обласній прокуратурі досі розслідують обставини затримання судді Кіровського райсуду Кропивницького Олексія Галагана кропивницькими патрульними.

“Справа знаходиться на стадії комплексної судово-медичної експертизи, тому що були розбіжності в показах свідків, експерта та потерпілого. Наразі вирішуються питання усунення протиріч”, – сьогодні, 23 січня, повідомив на пресконференції начальник слідчого відділу прокуратури Кіровоградської області Сергій Чоботарьов.

16231023_184417065368328_969046399_o

Нагадаємо, 25 липня 2016 року, близько опівночі, патрульні зупинили автівку УАЗ Патріот через технічну несправність освітлення, а в процесі спілкування, за версією поліції, патрульні виявили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння. Водієм виявився суддя Кіровського райсуду м. Кропивницький Олексій Галаган. Він заперечував факт свого алкогольного сп’яніння. Крім того, Галаган стверджує, що поліцейські його побили. А патрульні в свою чергу звинувачували його у злісній непокорі, оскільки, за їх версією, Галаган втік від них і чинив супротив.

У результаті, патрульні склали на Олексія Галагана три протоколи – за ч.1 ст.130 (керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння), за ст.122-2 (незупинка транспортного засобу на вимогу поліції) та за ст. 185 КУПАП (злісна непокора). Спочатку матеріали справи передали до Кіровського райсуду, але, оскільки підозрюваний там працює, її було перенаправлено до Апеляційного суду, який передав справу до Кіровоградського районного суду. Олексій Галаган, у свою чергу, наступного ранку, 26 липня, звернувся до прокуратури із заявою про побиття. Прокуратура області наразі розслідує провадження щодо нібито перевищення повноважень поліціянтами.

2 вересня Кіровоградський районний суд визнав Олексія Галагана винним у адміпорушеннях за ч.1 ст.130 (керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння) та за ст. 185 КУПАП (злісна непокора). Протокол за ст.122-2 (незупинка транспортного засобу на вимогу поліції) на думку суду був недоведений. А вже 23 вересня, Апеляційний суд Кіровоградської області скасував рішення суду першої інстанції.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар