В Олександрії підвищиться вартість проїзду в громадському транспорті

фото myalexandriya.blogspot.com

В Олександрії перевізники направили в управління економіки міськради пропозиції про підвищення вартості проїзду в автобусах. Про це повідомила перший віце-мер Людмила Давиденко на засіданні виконкому сьогодні, 23 січня, пише “Моя Олександрія”.

“Я думаю, підвищення тарифів (на проїзд – Авт.) в умовах підвищення мінімальної заробітної плати неминуче”, – прокоментувала Давиденко.

За словами чиновниці, рішення буде прийнято протягом місяця.

“У місячний термін будуть прийняті рішення, на яку суму і як”, – зазначила вона.

На засіданні члени виконкому затвердили компенсацію перевізникам за пільговий проїзд на перший квартал в сумі 595 тисяч гривень (помісячно 200 + 200 + 195 тисяч). Під час обговорення “пільгового” питання Степан Цапюк торкнувся теми монетизації пільг.

За словами мера, якщо в місті проживає 24 тисячі пільговиків, а користується безкоштовним проїздом тільки 4 тисячі, це несправедливо.

“Порахуйте скільки ми виділяємо грошей на пільгові перевезення, візьміть 24 тисячі, і поділіть кожному”, – запропонував мер.

Також Цапюк рекомендував вивчити впровадження електронного квитка.

Нагадаємо, 17 січня, на сайті міської ради Кропивницького опублікували проекти рішень виконавчого комітету, згідно з якими подорожчає плата за проїзд у маршрутних таксі міста. За словами начальника управління транспорту Олександра Вергуна, через підвищення мінімальної зарплати, перевізники у січні подали нові розрахунки. Нові тарифи вступлять у дію, якщо проекти рішень будуть погоджені під час засідань виконкому.

Проекти рішень складені окремо на кожного перевізника, і вартість проїзду коливається від 4.50 грн до 6 грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар