На Кіровоградщині продовжується тенденція до зниження захворюваності на ГРІ та грип

На третьому тижні 2017 року в Кіровоградській області продовжується закономірна тенденція до зниження захворюваності на ГРІ та грип. Всього за минулий тиждень захворіло 4350 осіб, з них 53%  дітей.

Про це йдеться у повідомленні Кіровоградського обласного лабораторного центру.

Епідемічна ситуація з грипу та ГРІ в області відносно спокійна. Показник захворюваності не перевищив значення епідпорогу та знаходиться на рівні: мінус 25,6 % до епідпорогу (інт.пок. 449,97, епідпоріг 605,05).

Зареєстровано значне зниження захворюваності в містах Олександрії, Кропивницькому, Світловодську, Знам’янці та в інших районах. Разом з тим на 10-ти адмінтериторіях рівень захворюваності продовжує перевищувати значення епідпорогів відповідних територій (Новгородківський, Кіровоградський, Бобринецький, Вільшанський, Голованівський, Долинський, Знам´янський, Компаніївський, Маловисківський, Світловодський райони).

Найвищий показник захворюваності – в Світловодському районі (1110,84 на 100тис.нас.), найнижчий – в Новоукраїнському районі (112,4 на 100 тис.нас.). За минулий тиждень в області госпіталізовано 342 хворих, з них 74% діти та підлітки до 17 років. Летальних випадків не зареєстровано.

У вірусологічній лабораторії обласного лабораторного центру на минулому тижні проведено 13 досліджень зразків матеріалу від хворих на ГРІ, лабораторно підтверджено  2  віруси грипу А (H3N2).

В області продовжується вакцинація проти грипу. На минулому тижні вакциновано 132 мешканців області вакциною Ваксігрип (Франція). Всього з початку епідсезону на Кіровоградщині щеплено проти сезонного грипу — 3405 осіб, з них 16 % дітей та 59% медичних працівників.

Фахівцями  обласного лабораторного центру забезпечено проведення постійного моніторингу епідемічної ситуації щодо захворюваності на ГРІ та грип (облік, звітність, аналіз, інформування обласної державної адміністрації, департаменту охорони здоров´я), проведення протиепідемічних заходів та лабораторну вірусологічну діагностику. Серед населення постійно проводиться  санітарно-освітня робота:  опубліковано матеріалів у місцевих засобах інформації – 11, виступи по телебаченню та радіо – 4, випущено 799 листівок, пам’яток, інформаційних бюлетенів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар