У Кропивницькому на всесвітньому геймерському марафоні українці за 2 дні розробили 32 гри

У Кропивницькому українські програмісти взяли участь у дводобовому всесвітньому геймерському марафоні з написання комп’ютерних ігор.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Так, за минулі вихідні учасники зі ста країн мали написати ігри на задану тему. Українська збірна, а це півтори сотні комп’ютерників з різних регіонів, зібралася у Кропивницькому на базі місцевої льотної академії. За дві доби без сну і перерв наші програмісти розробили 32 гри.

Доробок усіх учасників марафону оцінять національне й світове журі. Головний приз – це інвестиції на доопрацювання створеного під час змагання продукту. Найцікавіші ігри інвестори також просуватимуть на ринку.

“За 48 годин вдається людям зробити неможливе. У них ігри, у яких є всі елементи, – це фан, це азарт, це якась іноваційність, дуже красивий візуальний стиль. І, наприклад, таблиця рекордів чи штучний інтелект, який зможе обіграти людину. Тобто за 48 годин наші 32 команди, а насправді їх ще більше, бо не всі встигли заповнити форму ще, створили справжні шедеври”, – розповів голова українського журі Олексій Ізвалов.

Нагадаємо, що у Кропивницькому проходив всесвітній конкурс з розробки комп’ютерних ігор “Global Game Jam”, на який з’їхалися понад 130 учасників з 8 областей України.

На прес-конференції до хакатону “Global Game Jam” заступник очільника області Сергій Коваленко повідомив, Кіровоградська обласна державна адміністрація готує проект інформатизації області “Електронна Кіровоградщина”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар