У Помічній відбулися урочистості до Дня Соборності України

22 січня 2017 року Україна відзначає 98  річницю з дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. З нагоди цього свята, в залі засідань Помічнянської міської ради відбулися урочистості за участю учнів загальноосвітніх шкіл міста, представників громадськості.

Традиційно, до Дня Соборності були підбиті підсумки загальноміського літературного конкурсу “З Україною в серці”, що проводиться серед школярів міста. Цьогоріч, близько ста учнів взяли участь у конкурсі.  Для творчих робіт були запропоновані наступні теми: «Моє місто  – найкраще», «Герої не вмирають!», «Лист до Захисника України», «Героям Небесної Сотні присвячується», «Моє послання до Захисників України на передовій», «Все на світі можна вибирати сину, вибрати не можна тільки Батьківщину», «Якою я бачу Україну в майбутньому». Було обрано двадцять переможців, які  були нагороджені грамотами Помічнянської міської ради та   книгами.

Після нагородження на присутніх чекав короткий історичний екскурс до періоду Національно-визвольних змагань 1917-1920 років, передумов проголошення Акту Злуки від бібліотекаря міського Палацу культури Юрченко Т. С. та бібліографічний огляд літератури вказаного періоду, зокрема,  були представлені мемуари сучасників та свідків подій сторічної давнини, та концертна програма від міського Палацу культури. Завершилися заходи урочистим покладанням квітів до погруддя Т.Г.Шевченка.

“Зараз, як і сто років тому, український народ боронить рідну землю від московського окупанта, та перемога буде за нами, і віримо в те, що зовсім скоро в кожному селі, містечку Донбасу і  Криму, замайорить знову  синьо-жовтий стяг єдиної соборної і незалежної України”, – наголосив  міський голова Микола Антошик.

Читайте також: У Кропивницькому відкрито експозицію до дня Соборності України

DSC01049 DSC01066 DSC01056 DSC01072

Поширити:

Залишити коментар:

коментар