У школі-інтернаті на Кіровоградщині з’явився кадетський клас

У смт Пантаївка на Кіровоградщині у школі-інтернаті з’явився кадетський клас, до якого вже в перший день зарахували 17 восьмикласників.

На сьогодні ніяких привілеїв при вступі до військових вишів пантаївські кадети не мають, пише “Моя Олександрія”. Але, за словами вихователів, така робота вже ведеться.

“У цьому напрямку починають прокладатися мости для того, щоб після 9-го класу кадети могли продовжити навчання у військовому ліцеї”, – розповів вихователь класу Олександр Дюшка

В урочистій атмосфері кадети склали присягу, щоправда, без автомата через плече. Клятву приймали військовослужбовці Олександрійського гарнізону.

Відразу після урочистої церемонії, презентували мультимедійний тир, який придбали минулого року за кошти державної субвенції. Принадність тренажера в тому, що автомати, які у ньому знаходяться, розбираються і тому можна практикувати складання-розбирання.

По мішенях спробували постріляти заступник голови ОДА Андрій Коломійцев і заступник голови облради Ігор Степура.

Оскільки останнім часом навколо інтернату кипіли пристрасті, преса запропонувала Коломійцеву прокоментувати його майбутнє.

“Інтернат буде працювати, а ми шукатимемо нові форми навчання, щоб вдихнути сюди життя. Одна з таких форм – це кадетство”, – розповів він.

5a837a0dc7f9 d32e2e07e93e 1f96b0b74af4 f23a98ab06d3 74378d10064a f9ca6a540423

Поширити:

Залишити коментар:

коментар