На Кіровоградщині більше тисячі осіб отримали безоплатну вторинну правову допомогу

У Кіровоградській області продовжується розширення найбільшого соціального проекту Уряду – надання безоплатної правової допомоги (БПВД) населенню. На Кіровоградщині було видано 1027 наказів про призначення безоплатної вторинної правової допомоги.

Про це повідомили учора, 18 січня, під час звітної прес-конференції юстиції.

«З вересня на території України було відкрито 424 бюро правової допомоги в районних центрах та невеликих містечках. Наразі по всій країні діє 547 точки доступу до правової допомоги, а на Кіровоградщині – 18. Отримати консультацію можуть усі громадяни. А соціально незахищені українці мають право на безкоштовного адвоката для представництва у суді», – розповів начальник Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Вадим Гуцул.

До центрів та бюро у некримінальних справах вже звернулося понад 275 тисяч громадян, до трьох місцевих центрів Кіровоградської області – 11 991 громадянин. Більш ніж 32 тисячі отримали безкоштовного правозахисника для захисту своїх прав у суді. Безпосередньо у Кіровоградській області було видано 1027 наказів про призначення безоплатної вторинної правової допомоги, усі інші отримали консультації.

Згідно статистичних даних, найчастіше до місцевих центрів звертаються малозабезпечені особи для вирішення питань соціального та спадкового характеру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар