За рік у юстиції Кіровоградської області було скорочено 125 держслужбовців

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У минулому році було завершено кадрову реформу, яка забезпечила скорочення кількості працівників територіальних органів юстиції на 34% з 21 до 13,7 тисяч осіб. Відтак у ГТУЮ у Кіровоградській області з початку 2015 року відбулося скорочення 209 державних службовців, із яких 125 штатних одиниць було скорочено в 2016 році.

Про це говорили сьогодні, 18 січня, під час звітної прес-конференції управління юстиції.

Натомість із метою залучення більшої кількості осіб для участі у конкурсних відборах Головним територіальним управлінням юстиції в області спільно з Кіровоградським обласним центром зайнятості в Інформаційно-консультаційному центрі, що діє на базі обласного центру зайнятості, проводяться міні-ярмарки вакансій, основна мета яких – підбір персоналу для укомплектування вакансій обласного органу юстиції. Окрім цього, ГТУЮ у Кіровоградській області було проведено шість конкурсів, для проходження яких впродовж минулого року подали документи 226 осіб. Згідно результатів конкурсного відбору, 60 осіб були затверджені на посади. Загалом за 2016 рік до органів юстиції було призначено 272 працівника.

Окрім того, у зв’язку з реорганізацією було ліквідовано кілька підрозділів: районні управління юстиції та реєстраційна служба.

«Ми повністю відмовилися від виконання функцій з реєстрації майна та бізнесу співробітниками Мін’юсту та передали ці повноваження разом на місця й у приватний сектор. Результат – конкуренція на ринку і боротьба за клієнта, а відповідно – якісні сервіси для наших громадян та підприємців», – відзначив начальник управління юстиції в області Вадим Гуцул.

За Міністерством юстиції залишилася реєстрація громадських формувань та друкованих засобів масової інформації. Контроль за діяльністю органів юстиції та розгляд скарг на діяльність державних реєстраторів, юридичних і фізичних осіб та речових прав здійснює Головне територіальне управління юстиції та Міністерство юстиції України через представників комісії по розгляду скарг. Що стосується обласного органу юстиції, управління уповноважене розглядати лише випадки бездіяльності чи відмов державних реєстраторів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар