Кропивницький – перше місто в Україні, де передбачили кошти на підвищення виплат усім категоріям педагогічних працівників

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 17 січня, у Кропивницькому відбулося четверте засідання сьомої сесії міської ради. Кропивницький став першим містом в Україні, де передбачене підвищення на два тарифних розряди посадових окладів та ставок заробітної плати всім педагогічним працівникам навчальних закладів та установ освіти.

Відповідне рішення прийняла міська рада сьогодні, 17 січня, передбачивши у міському бюджеті для здійснення таких виплат додаткові 20 мільйонів гривень.

Як пояснила начальник управління освіти Лариса Костенко, збільшення заробітної плати педагогічним працівникам було передбачене спеціальною постановою Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 року №96. Але цією Постановою терміни підвищення тарифних розрядів встановлювалися різні в залежності від типів навчальних закладів та джерел їхнього фінансування.

– Так із 01 січня 2017 року, відповідно до прийнятої Постанови, зростуть посадові оклади і ставки зарплат усіх педпрацівників, які фінансуються за рахунок освітньої субвенції, а це – загальноосвітні школи, – пояснила Лариса Костенко. – Працівникам же позашкільних, дошкільних навчальних закладів, профтехосвіти таке підвищення мало б відбутися лише із 01 вересня 2017 року. Ми ж вирішили, що справедливим буде усіх педагогів поставити в рівні умови і дофінансувати галузь із міського бюджету.

Тож прийняті учора зміни до міського бюджету на 2017 рік дозволять усім педагогам Кропивницького отримати збільшену в середньому на 500 гривень заробітну плату.

Четверте засідання сьомої сесії виявилося результативним. Депутатський корпус затвердив п’ять галузевих програм соціально – економічного розвитку міста: програму  розвитку дорожнього господарства та безпеки руху в місті Кропивницькому на 2017 – 2021 роки, програму утримання, благоустрою та розвитку житлово – комунального господарства міста Кропивницького на 2017 – 2021 роки, програму економічної підтримки засобів масової інформації міста Кропивницького на 2017 рік, Комплексну програму підтримки учасників антитерористичної операції в східних областях України та членів їх сімей на 2017-2019 роки та програму соціального захисту та соціальної підтримки окремих категорій населення міста на 2017-2019 роки.

Крім того, міська рада з ініціативи депутата Олександра Цертія утворила тимчасову депутатську комісію з врегулювання питання розміщення майданчиків для харчування біля стаціонарних закладів ресторанного господарства, розміщення засобів пересувної дрібно роздрібної торговельної мережі та інших об’єктів сезонної дрібно роздрібної торговельної мережі, внесла зміни до постійних депутатських комісій міської ради та розглянула низку питань з регулювання земельних відносин. На цьому сьома сесії закінчила свою роботу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар