“Global Game Jam Ukraine” у Кропивницькому триватиме три дні (ПРОГРАМА)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

20-22 січня у Кропивницькому проходитиме Global Game Jam 2017.

Організатори уже оприлюднили програму заходу:

Формат Global Game Jam Ukraine

20 січня, 14:00 – збір учасників хакатону у Кіровоградській льотній академії НАУ, спілкування, формування команд

15:00 – урочисте відкриття. Привітання організаторів та партнерів, доповіді українських та зарубіжних представників gamedev’у.

17:00 – оголошення теми джему Міжнародним оргкомітетом. Початок роботи.

Робота продовжується до неділі 22 січня. Існує можливість переночувати у наметах та спальниках прямо на місці проведення, щоб менше відволікатися від розробки гри. На місці будуть напої та печива, також працюватиме кейтерингова служба для замовлення їжі.

Протягом наступних 48 годин команди працюють за власним розкладом. Їх можуть консультувати присутні ментори.

21 січня до 11:00 – створення шаблону свого проекту та реєстрація всіх учасників команди на сайті центрального оргкомітету.

22 січня, 15:00 -завантаження свого проекту на сайт центрального оргкомітету. Початок роботу журі.

17:00 – презентації проектів. Протягом 5 хвилин у конференц-залі із проектором кожна команда демонструє свою роботу.
18:30 – нагородження переможців.

Про GGJ

 Всесвітній рух Global Game Jam було засновано у 2008 році у м.Сан-Франциско, США. З того часу він охопив 93 країни світу та залучив десятки тисяч учасників.

Раз на рік, наприкінчі січня, професіонали та ентузіасти ігробудівництва збираються разом, щоб наступні 48 годин попрацювати над розробкою комп’ютерних ігор. Тема, якій ці ігри мають відповідати, оголошується центральним оргкомітетом о 17:00 місцевого часу.

Інших обмежень – немає. Можливо працювати у команді будь-якого розміру чи наодинці, використовувати будь-які інструменти чи технологію (навіть можна розробити не комп’ютерну, а настільну гру). Головне – створити гру протягом джему та поділитися її кодом на офіційному сайті.

У 2016 році Global Game Jam зібрав у світі 37000 учасників, які створили 6866 ігор. Тоді ж і Україна долучилась до цієї світової події. У стінах Кіровоградської льотної академії НАУ зібрались 78 представників Києва, Харкова, Кіроворада, Вінниці, Одеси, Запоріжжя та інших міст, які створили 14 проектів.

Основним призом для кожного учасника є, по-перше, власний проект, який згодом можна удосконалити та випустити на комерційній основі. Також унікальною є атмосфера творчості та співпраці, яка створюється на хакатоні. Багато знайомств з джему перетворюються у міцні професійні зв’язки.

Але український оргомітет залучає і компанії-спонсори, які нагороджують переможців цінними призами: електронними пристроями, преміями чи білетами на світові ІТ-конференції, такі як Casual Connect, Quo Vadis чи Nordic Game.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар