У Соколівській ОТГ планують в цьому році збудувати новий дитячий садочок, а також відремонтувати школу, ФАП і під’їзну дорогу до одного із сіл

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко у Кіровоградській райдержадміністрації провів робочу нараду стосовно функціонування Соколівської сільської об’єднаної територіальної громади.

У нараді взяли участь голова Кіровоградської районної ради Сергій Кадигроб, керівник апарату РДА Олена Бурчак, сільський голова Соколівської ОТГ Інна Завірюха, керівники структурних підрозділів РДА та посадові особи новоствореної територіальної громади.
Першочергово на нараді було проаналізовано прийнятий на 2017 рік бюджет Соколівської сільської ОТГ. У бюджеті були передбачені у повній мірі видатки та утримання та за робітну плату бюджетної сфери громади, а це заклади охорони здоров’я, дошкільні, шкільні та позашкільні навчальні заклади, заклади культури. Під час обговорення, перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко, за дорученням голови обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка, наголосив, що на черговій сесії ОТГ було б доцільно розглянути питання щодо підвищення вже з 1 січня заробітних плат педагогічним працівникам освітніх закладів, що фінансуються з місцевих бюджетів.
Окремо посадовці обговорили формування виконавчих органів Соколівської сільської ОТГ, а також графік передачі закладів соціальної сфери на баланс громади.
Детально учасники наради проаналізували перспективи соціально-економічного розвитку Соколівської громади. Як повідомила сільський голова Інна Завірюха, у планах на нинішній рік є капітальний ремонт школи, ремонт ФАПу у Вишняківці, під’їзної дороги до с. Ганнинське, а також будівництво дитячого садочка у Черняхівці.
Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко відзначив, що реформа децентралізації дає конкретні результати вже протягом перших двох років із моменту її втілення. Надання таким громадам усебічної підтримки — це спільна відповідальність Уряду, обласних державних адміністрацій та регіональних центрів розвитку місцевого самоврядування. Наразі Соколівська сільська ОТГ має гарні передумови для успішного розвитку.
за матеріалами сайту КОДА
Поширити:

Залишити коментар:

коментар