На Кіровоградщині зареєстровано перші у 2017 році випадки африканської чуми свиней

У селі Рівне Новоукраїнського району Кіровоградщини фахівці виявили африканську чуму на одній зі свиноферм.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Протягом першої декади січня поточного року на свинотоварній фермі ТОВ «Чапаєва» Новоукраїнського району (с. Рівне) в одному з корпусів, де утримується відгодівельне поголів’я, було зареєстровано захворювання та загибель свиней. Всього за період захворювання загинуло 58 голів.

Фахівцями Держпродспоживслужби Новоукраїнського району були вжиті заходи для встановлення та уточнення діагнозу, зокрема, відібрано та направлено 8 січня нинішнього року проби біоматеріалу від загиблих тварин до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветсанекспертизи (м. Київ). За результатами лабораторних досліджень там було підтверджено африканську чуму свиней.

З метою координації дій із локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми свиней проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при обласній державній адміністрації, а також засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Новоукраїнській райдержадміністрації, рішеннями яких встановлено карантин в ТОВ «Чапаєва», затверджено плани з ліквідації захворювання, визначено межі епізоотичного осередку, зони захисту та нагляду.

Наразі вживаються заходи з локалізації вогнища інфекції згідно з вимогами Інструкції щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар