ОСББ Кропивницького відмовляються платити за вивезення сміття двічі

Керівники ОСББ Кропивницького наполягають на тому, що треба виключити з суми за утримання квартир, тариф компанії “Екостайл”, яка займається вивезенням сміття. Вони обґрунтовують це тим, що люди фактично платять за вивезення сміття двічі: згідно договору “Екостайлу” з мешканцями, а також у межах компослуг за утримання будинків.

Про це кропивничани розповіли сьогодні, 13 січня, під час зустрічі з заступником міського голови Кропивницького Олександром Мосіним.

“Структура “Екостайл” є монополістом у сфері вивезення сміття і виставляє тариф у розмірі 7,5 грн на одну особу. Я обурена і не розумію, чому ми повинні закладати цю плату в тариф за обслуговування квартир, – розповіла керівник одного з ОСББ міста. – Компанія напряму уклала договори з мешканцями. Я закликаю всіх не включати цей тариф у напрямок роботи, тому що згідно законодавчої бази неможливо дану суму “розкидати” на квадратні метри”.

Олександр Мосін зазначив, що це питання стоїть на контролі у виконавчих органах:

“Міськрада вже займається питанням, щоб виключити цю складову з тарифу по утриманню квартир у житловому секторі. Ми також хочемо, щоб “Екостайл” укладав договори напряму з мешканцями, які б сплачували за вивезення сміття”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар