167 одиниць техніки, 52 тис. л дизпалива, 62 т солі: боротьба з негодою на Кіровоградщині у цифрах

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Із 4 січня Україну накрив арктичний циклон, який пройшов абсолютно по всіх областях і на деякий час паралізував рух транспорту. Кіровоградщина одна з тих областей, що потрапили в зону його найсильнішого впливу і як результат – хуртовини, перемети, ожеледиця та різке зниження температури. Пік негоди припав на 6 -7 січня, коли снігопади практично не припинялися і Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій була змушена прийняти рішення про обмеження та повне закриття руху автомобільного транспорту дорогами загального користування аби не допустити транспортного колапсу.

“Приймати рішення про заборону руху автомобілів  завжди важко, адже ми розуміємо, що це крайня міра перестороги, і розуміємо що є екстрені випадки, коли все ж таки треба вирушати в дорогу, але життя та здоров’я людини – то найбільша цінність і ми не маємо права ним ризикувати, – пояснює начальник Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області Вадим Коюденко. –  Ми не могли допустити, щоб люди опинилися у полоні стихії, не дай Боже, отримали переохолодження, обмороження… Хоч і чули багато нарікань через введенні обмеження та рішення було виваженим, обґрунтованим і правильним. Всі, і дорожники, і поліцейські, і рятувальники, і представники влади, діяли оперативно та злагоджено. Працювали ми всі у цілодобовому режимі, завжди були на зв’язку і в епіцентрі подій, за що велика подяка всім, кому довелося мерзнути і вдень і вночі, але воно було того варте. Відновити рух вдалося у найкоротші терміни. Окрема подяка фермерським господарствам, які долучилися до очищення шляхів. Вони працювали переважно на місцевій мережі. З 17.00 8 січня рух автотранспорту було відновлено абсолютно у всіх напрямках  по області”.

На подолання наслідків снігопаду та хутровин довелося залучити усю наявну в господарстві «зимову» техніку, а це 167 бульдозерів, автогрейдерів, піскорозкидачів  та навантажувачів. За цей період витратили 52 022 літрів дизельного палива, 7 725 літрів бензину, 62 тонни солі та 2 426 тон протиожеледних матеріалів. Працювали на всій мережі доріг, що знаходяться на балансі Служби, а це більш ніж 6 тисяч кілометрів місцевих та державних доріг.

20170108_122212 20170108_121929 20170108_121927

Прес-служба САД у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар