У Кропивницькому на соціально-правовий захист дітей та профілактику дитячої злочинності у 2017-2019 рр. планують витратити понад 300 тис. грн

У Кропивницькому члени виконавчого комітету, сьогодні, 10 січня, затвердили Міську програму соціально-правового захисту дітей, профілактики правопорушень у дитячому середовищі та популяризації сімейних форм виховання на 2017-2019 роки.

Згідно проекту рішення виконкому, на заходи щодо реалізації цієї Програми планують витратити 316,5 тис. грн – 100 тис. грн у 2017 р., 105,5 тис. грн у 2018 р. і 111 тис. грн у 2019 році.

Програма має на меті об’єднати в єдину систему зусилля місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості щодо соціального захисту дітей, запобігання дитячій бездоглядності, вчиненню дітьми правопорушень.

Пріоритетними напрямками розвитку галузі визначено:

  1. Соціально-правовий захист дітей, які опинились у складних життєвих обставинах та перебувають на обліку служби у справах дітей.
  2. Своєчасне виявлення дітей, які залишились без батьківського піклування, та здійснення заходів їх соціального та правового захисту.
  3. Забезпечення стовідсоткового надання юридичного статусу дітям-сиротам та дітям, які залишились без піклування батьків.
  4. Вжиття заходів щодо влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання.
  5. Забезпечення пріоритету національного усиновлення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.
  6. Здійснення заходів щодо профілактики правопорушень.

Після позитивного рішення виконкому Програму мають затвердити міські депутати.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар