Щоб розпочати вивезення снігу з міста кропивницькі комунальники винайняли додаткову техніку

Сьогодні, 9 січня, у міській раді відбулося чергове засідання оперативного штабу з подолання наслідків ускладнення погодних умов на території  Кропивницького під головуванням заступника міського голови Олександра Мосіна.

Про це повідомляє прес-служба міськради.

Олександр Мосін подякував усім комунальним службам, чиї злагоджені дії у період із 6 по 9 січня забезпечили стабільну роботу усієї інфраструктури обласного центру.

Заступник міського голови поставив нові завдання перед комунальними підприємствами міста. Враховуючи, що за прогнозами синоптиків великого снігопаду на території міста не очікується, а сильні перепади температури повітря можуть призвести до утворення ожеледиці і льоду на дорогах, комунальники цієї ночі розпочнуть вивезення снігу з вулиць на спеціально облаштовані для його складування майданчики.

Щоб виконати цю роботу, КП “Універсал – 2005” винайняла два погрузчики і сім самосвалів у двох приватних підприємств, ще один самосвал готовий надати міськводоканал. П’ятнадцять одиниць власної техніки КП вночі працюватиумть на усіх напрямках руху пасажирського транспорту у Кропивницькому.

 Триватиме розчистка доріг і у мікрорайонах міста. Для цього буде задіяна снігоочисна техніка від пожежно – рятувальної служби. Цієї ночі вона звільнятиме від снігу дороги на Олексіївці та в Арнаутово.

“Особлива увага має бути приділена очищенню і відновленню дієздатності дорожньої ливневої системи”, – наголосив Олександр Мосін, звертаючись до керівника КП “Універсал – 2005”, “тож вивозячи сніг – слідкуйте за тим, щоб ливневі решітки були вільними від снігу”.

Працівники ЖЕО, крім продовження розчищення внутрішньобудинкових  територій і тротуарів, акцентуватимуть увагу на розвантаженні від снігу покрівель будинків та на знешкодженні бурульок на дахах. Із завтрашнього дня кропивницьким ЖЕО прийдуть на допомогу і соціально – відповідальні приватні підприємства, які погодилися взяти на обслуговування певні території міста.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар