Прокуратурою Кіровоградщини упереджено незаконне стягнення понад 400 тис. грн з Держбюджету

За активної позиції прокуратури Кіровоградської області суд відмовив у стягненні 400 тис грн з бюджету на користь приватної структури.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Мова йде про те, що у провадженні Кіровоградського окружного адміністративного суду перебувала справа за позовом приватних підприємств про стягнення з держбюджету 400 тис грн. Позивачі обґрунтовували свої вимоги тим, що внаслідок неправомірних дій державної фіскальної служби щодо розірвання в односторонньому порядку договорів про визнання електронних документів, вони не мали змоги виконати умови договорів поставки товарів, що призвело до сплати ними штрафу та неустойки іншому суб’єкту господарювання у зазначеному розмірі.

З метою представництва інтересів держави та упередження безпідставного стягнення значної суми коштів з бюджету прокуратура області вступила у розгляд даної справи.

Прокурору вдалося повною мірою спростувати у судових засіданнях докази, надані стороною позивача, та відстояти правову позицію про безпідставність заявлених позовних вимог.

Постановою адміністративного суду у задоволенні позову відмовлено, чим упереджено незаконне стягнення понад 400 тис грн з Державного бюджету України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар