Через невмілих учасників зірвався двомільйонний тендер кропивницького КП «Кіровоград-благоустрій»

фото gpsavto.com

У Кропивницькому невдало завершився тендер із закупівлі КП «Кіровоград-благоустрій» талонів на паливо на суму 1 млн. 998 тис. грн.

На сайті електронних закупівель «Prozorro» можна побачити,  що пропозиції усіх 5 учасників тендеру було відхилено через те, що вони надали не повні пакети документів, передбачені законодавством.

Кропивницьке КП «Кіровоград-благоустрій» зареєструвало на «Prozorro» тендерну заявку на закупівлю талонів на 87 тис. літрів палива: 45 тис. літрів дизпалива та 42 тис. літрів бензину А-92. Очікувана вартість закупівлі становила 1 млн 998 тис. грн.

На тендерну заявку відгукнулись 5 підприємств – ТОВ “Нью-Ніка” та ТОВ “Білий Ведмідь” зареєстровані у Кропивницькому, ТОВ “НК Преміум” та ПП “ОККО-Бізнес Контракт” зареєстровані у Києві та ТОВ «Пром Гарант Плюс» із Дніпра.

27 грудня у системі електронних закупівель «Prozorro» відбувся аукціон. За результатами якого, найменшу суму запропонувало ТОВ “Нью-Ніка”, яке опустило свою ціну до 1 грн.

Зрозуміло, що заявка є неадекватною, і, ймовірно, цей конфуз стався випадково з вини учасника тендеру. Адже початковою заявкою ТОВ “Нью-Ніка” була сума 1 млн 735 тис. 260 грн, а далі на трьох етапах торгів чомусь фігурує сума 1 грн.

резулт
скріншот з сайту «Prozorro»

Далі, за результатами тендеру, учасники розташувались так: ТОВ “Білий Ведмідь” з пропозицією 1 млн 600 тис. 50 грн; ТОВ «Пром Гарант Плюс» (1 млн 651 тис. 500 грн); ТОВ “НК Преміум” (1 млн 725 тис. грн); ПП “ОККО-Бізнес Контракт” (1 млн 767 тис. 810 грн).

За результатами розгляду тендерних заявок, всі вони були відхилені через надання неповних пакетів документів.

скріншот з сайту «Prozorro»
скріншот з сайту «Prozorro»

Пропозиція ТОВ “Нью-Ніка”, яке пропонувало нереальну ціну, було відхилено через те, що учасник надав інформаційну довідку про наявність автозаправних станцій без зазначення необхідної інформації (можливість користування талонами), яка передбачена додатком 3 до тендерної документації; учасником не було додано пояснювальну записку, щодо строку дії сертифікатів відповідності, яка передбачена додатком 3 тендерної документації.

Пропозиція ТОВ “Білий Ведмідь” відхилено через те, що учасник надав інформаційну довідку про досвід виконання аналогічних договорів не у повному обсязі (менше п’яти проектів), яка передбачена додатком 1 п.3 до тендерної документації; учасником не було додано пояснювальну записку, щодо строку дії сертифікатів відповідності, яка передбачена додатком 3 тендерної документації; учасником був доданий лист про наявність матеріально технічної бази, з посиланням на договори оренди АЗС строк дії яких закінчується 31.12.2016р.

Представники ТОВ «Пром Гарант Плюс» не надали пояснювальну записку, щодо строку дії сертифікатів відповідності, яка передбачена додатком 3 тендерної документації; учасник надав інформаційну довідку про досвід виконання аналогічних договорів не у повному обсязі, що передбачена додатком 1.п.3 тендерної документації.

Пропозицію ТОВ “НК Преміум” було відхилено через те, що учасником не було додано пояснювальну записку, щодо строку дії сертифікатів відповідності, яка передбачена додатком 3 тендерної документації; згідно п.1 Додатку  3 тендерної документації учасником була надана інформаційна довідка, про наявність мережі автозаправних станцій з конкретним посиланням на договори оренди, які не були додані до складу пропозиції.

А представниками ПП “ОККО-Бізнес Контракт”  не було додано пояснювальну записку, щодо строку дії сертифікатів відповідності, яка передбачена додатком 3 тендерної документації.

Як ми бачимо, жоден учасник тендеру не зміг надати повний пакет тендерної документації, який передбачено умовами торгів. Через елементарне невміння учасників тендеру користуватись системою електронних закупівель «Prozorro» замовник КП «Кіровоград-благоустрій» не зміг провести закупівлю потрібного товару, а представники бізнесу згаяли час і втратили можливість вибороти крупне замовлення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар