Як на Кіровоградщині готуються до зимових похолодань

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 5 січня, у приміщенні Кіровоградської ОДА відбулось засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій стосовно погіршення погодних умов.

Начальник Кіровоградського обласного центру з гідрометеорології Олена Юрченко повідомила про погодні умови на найближчі дні:

“У період 6-8 січня прогнозується суттєве зниження температури до -10° – 15°С вдень, -17° – 22°С вночі, сильні вітри, хуртовини, ожеледиця на дорогах”.

З огляду на це, очільник області Сергій Кузьменко закликав відзвітувати муніципальні служби про готовність до надзвичайних ситуацій.

Начальник управління надзвичайних ситуацій Віталій Миронюк заявив про повну забезпеченість технікою та пальним на зазначений проблемний період:

“Наразі ліквідовувати надзвичайні ситуації, спричиненні погіршенням стану погодних умов, готові 269 осіб особового складу, 69 одиниць спецтехніки, 17 автомобілів підвищеної прохідності, 2 мобільні пункти обігріву. Для всієї техніки підготовлено пальне”.

15877838_172610959882272_1959835788_o

Для уникнення надзвичайних ситуацій, на розгляд комісії Віталій Миронюк запропонував ввести соціальний патруль на вулицях міста; привести у повну готовність техніку служби автодоріг області; завчасно подбати про людей, що потребують гемодіалізу і жінок, які мають народжувати у найближчі дні (перевести їх у медичні заклади).

У свою чергу, начальник департаменту соціального захисту населення Олександр Догаров запевнив, що його відомство, в разі необхідності, готове оперативно надавали громадянам допомогу:

“Зараз функціонують 43 стаціонарні пункти обігріву населення, які розміщені у медичних установах, приміщеннях ЖКГ, вокзалах та релігійних спорудах. При температурі -10 °С будуть додатково розгорнуті ще 22 пункти. В Олександрії працює 1 мобільний пункт обігріву. По області готові до встановлення 42 пункти гарячого харчування”.

За його словами, надано накази, щоб у проблемний погодний період відвідування пристарілих осіб вдома здійснювалось 4 рази на тиждень, замість 2-х.

Директор департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ольга Довжук запевнила, що для безперебійного опалення домівок прикладуть максимум зусиль:

“Ми маємо у розпорядженні 47 аварійних бригад чисельністю 203 особи, 137 одиниць спеціальної техніки, тому можливі пориви на тепломережах будуть усуватися максимально швидко”.

Члени комісії одноголосно підтримали пропозиції та проголосували за впровадження проекту рішень при надзвичайних ситуаціях, спричинених складними погодними умовами.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар