Після частування копченої риби мешканця Кіровоградщини госпіталізували з підозрою на ботулізм

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

За оперативними даними Олександрівського районного лабораторного відділу,  3 січня поточного року до Олександрівської центральної районної лікарні госпіталізовано чоловіка, якому встановлено попередній діагноз – ботулізм. Перші симптоми недуги з’явились 26 грудня, через 5 днів після вживання в їжу копченої риби, якою пригостив знайомий.

Повідомляє Лабораторний центр.

Зі слів хворого, даний продукт був придбаний знайомим в одному з магазинів міста Кропивницький, в якому саме йому не відомо.

Перебіг захворювання на ботулізм лікарі ставлять як середній,  протиботуліністична сироватка, яка є специфічним лікуванням, не вводилась через її відсутність в ЛПЗ.

4 січня у хворого відібрана кров для проведення діагностичного дослідження в лабораторію особливо небезпечних інфекцій ДУ “Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України”.

Фахівцями установи проведено бесіди з членами родини хворого.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар