За 2016 рік до прокуратури звернулись понад 7 тисяч мешканців Кіровоградщини

До органів прокуратури Кіровоградської області протягом 2016 року надійшло 7,2 тисячі звернень громадян, з яких по суті прокурорами розглянуто – 5 тисяч, 2 тисячі звернень не відносились до компетенції органів прокуратури, їх скеровано за належністю в інші відомства.

Звернення мали різний характер. В більшості випадків скарги надходили з питань неналежного стану досудового розслідування у кримінальних провадженнях.
Крім того, до прокуратури надійшло 69 інформаційних запитів, з яких 47  розглянуто з наданням запитуваної інформації, на 14 надано роз’яснення, 3 надіслано іншому розпоряднику, відмовлено в задоволені 5 запитів.
Особливу увагу приділено особистому прийому громадян, оскільки це один з найбільш ефективних методів надання громадянам правового захисту та можливість своєчасного реагування на порушені права. За звітний період на особистому прийомі керівництвом органів прокуратури прийнято 337 мешканці області, особисто прокурором області – 190. Всі скарги громадян, подані на особистому прийомі, перебували на контролі керівництва до остаточного їх вирішення.
Органи прокуратури області і надалі забезпечуватимуть належну організацію та проведення особистого прийому громадян, об’єктивний, всебічний і своєчасний розгляд звернень, перевірку викладених у них фактів, реальне поновлення порушених прав громадян.
 
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
Поширити:

Залишити коментар:

коментар