Щодня на Кіровоградщині закривається близько двох сотень ФОПів

Ілюстрація

27 грудня Петро Порошенко підписав зміни до закону щодо роботи фізичних осіб-підприємців (ФОП), згідно якого підприємці з 1 січня 2017 року будуть змушені платити єдиний соціальний внесок понад 704 гривні на місяць, навіть якщо у них тимчасово відсутній будь-який прибуток.

Незважаючи на те, що зміни до закону були внесені ще на початку грудня, мешканці Кіровоградщини почали офіційно припиняти свою діяльність особи-підприємця лише останніх кілька тижнів. Щодня до Центру надання адміністративних послуг у Кропивницькому приходять близько двох сотень ФОПів:

“Закон про зміни був ухвалений Верховною Радою ще 6 грудня, але масовий ажіотаж із припинення діяльності ФОП спостерігається останні 10 днів. У середньому щодня приходять “закриватись” більше 200 осіб. А з моменту підписання закону Президентом до нас звернулись 723 особи”, – розповіла Першій електронній в.о. начальника відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Ольга Салова.

Ольга Салова повідомила, що з проханням про закриття звертаються не лише ті, які не працюють зовсім (“сплячі ФОПи”), а й ті, що із перспективою прибутку відкрилися зовсім нещодавно:

“Закриваються і ті, хто лише в серпні-вересні відкрились, хоча звісно масово закриваються особи, які не ведуть підприємницьку діяльність. Приходять навіть ті, хто не працював з 2008-2010 року, доводиться згадувати, що в них відкрито ФОП, адже  якщо вони не будуть сплачувати кошти уже в січні, то матимуть борги”.

Незважаючи на тенденцію до закриття ФОПів, в.о. начальника відділу державної реєстрації відзначає, що Кропивницький не залишиться без підприємців:

“Дійсно, багато хто закривається, однак щодня реєструються 8-10 нових бізнесменів”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Щодня на Кіровоградщині закривається близько двох сотень ФОПів

  1. Польща створила 1 млн.робочих місць,мабуть з цього починається розвиток економіки, а не з підвищення податків та поборів. Енергія -2,5грн.за кВт для підприємців, паливо – 20-30 тис.грн. на опалювальний сезон,комунальні послуги,телефон,інтернет,супровід касового апарата,проценти банку за користування терміналом,оренда,зарплата співробітникам(підприємець кормить свою сім”ю і 5-10 сімей найманих працівників -це нагадуємо вищесидячим,які в цьому абсолютно нічим не допомагають,підприємець робить все за свій кошт,за банківький кредит,за позичені гроші) і податки.Хтось намагався в селі,де зубожіле і похилого віку населення заплатити хоча б 2000-2600 грн.зарплатні і податки на цю зарплатню? А тепер такий удар під дих!!!
    Так що, здрастуй,Польща!

Коментарі заборонені.