Кропивничанин перетворює старі вінілові платівки на портрети та годинники

Кропивничанин Сергій Тєлєга раніше працював менеджером з продажу, але зараз займається виготовленням унікальних картин та годинників з вінілових платівок. Для естетів та поціновувачів унікальних речей – це прекрасний подарунок на свята.

Сергій розповів Першій електронній газеті  як із пластику зробити індивідуальний та незвичайний подарунок.

  • Сергію, як у тебе з’явилося таке хобі?

У мене з дитинства був інтерес до виготовлення робіт своїми руками. Прикладом, певно, став мій тато, який завжди робив дуже багато різноманітних виробів. Він організував свою майстерню. Я змалечку дивився на його роботи, бачив, як він працює з деревом та інструментами, згодом вирішив спробувати зробити щось своє. Оскільки дуже люблю музику, почав вирізати з музичних платівок. Зараз можу вирізати будь-що – різні картини, фото, годинники тощо.

  • Що тобі найбільше подобається вирізати?

Півтора роки тому до мене прийшла ідея – вирізати з вінілових платівок портрети та постери відомих особистостей. Все почалося з того, що мій друг відкривав свою музичну студію і ми вирішили прикрасити стіни чимось незвичним. Ось так і вийшла моя перша вирізана платівка із зображенням відомої музичної групи.

  • Чи багато ти зробив платівок?

Вже близько 150. Кожна вирізана платівка –  унікальна та неповторна. Замовлення поки надходять невеликі, тому що мої роботи в основному знаходяться на музичній студії і у друзів вдома. Не так давно виклав фото моїх робіт в соцмережу. Платівки вже замовляли через Інтернет покупці з різних куточків України. Частину своїх робіт відправив до Польщі та Італії друзям.

  • Яка середня вартість однієї роботи?

Все залежить від складності роботи. Стартує від 200 грн. За  годинник прошу трохи більше, але ціна символічна, тому що ця робота – хобі і вона приносить, у першу чергу, мені задоволення.

  • Які образи найчастіше замовляють клієнти?

Найчастіше замовляють вініл із зображенням музичних груп та настінний декор. Є замовлення для дитячих кімнат та в романтичному стилі.

unnamed (7)

  • Яка робота тобі запам’яталася найбільше?

Нещодавно я почав пробувати нову методику роботи з деревом. Це дуже трудомістка робота, але це варте зусиль – робота виходить надзвичайно гарною. Також почав з ескізів фотографій робити на вінілі портрети.

  • Поділися секретом технології?

Я спочатку роблю трафарет роботи, а потім гравером вирізаю його на платівці. При цьому міняю насадки на машинці, в залежності від складності малюнка. За часом це займає приблизно три-чотири години напруженої роботи.

  • Де б ти хотів виставити свої роботи?

У нас в місті роботи, виконані на вінілі, знайти майже неможливо. Тому думав про можливість реалізації моїх робіт в магазинах для декору або хенд-мейду. Але найприємніше знати, що мої роботи комусь дарують настрій та спогади. У кожну свою роботу вкладаю душу, тому кожна картина, портрет, годинник та постер унікальні.

unnamed (9)

unnamed (10) unnamed (11) unnamed (12) unnamed (14) unnamed (15)

Яна Вічірко для Першої електронної газети

усі роботи майстра можна переглянути ТУТ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар