На Кіровоградщині вдалося легалізувати більше тисячі робочих місць

© biznesua.com.ua

Із початку року працівниками органів фіскальної служби Кіровоградщини проведено 175 документальних перевірок суб’єктів господарювання, за результатами яких донараховано 11 млн 544 тис. 800 грн, до бюджету надійшло 5 млн 888 тис.грн.

За січень-листопад поточного року підрозділами податків і зборів з фізичних осіб органів ДФС у Кіровоградській області виявлено та залучено до оподаткування 1134 найманих працівників.

Протягом звітного періоду спільними комісіями при органах місцевого самоврядування заслухано керівників 537 підприємств та 136 підприємців, які проводять нарахування заробітної плати менше законодавчо встановленого мінімального розміру, в результаті чого підвищили рівень виплати заробітної плати 504 підприємства та 127 підприємців.

Крім того, після заслуховування на комісіях по заробітній платі 58 підприємств погасили 39134,6тис.грн. боргу по виплаті заробітної плати перед працівниками, в результаті чого до бюджету надійшло 9959,7тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.

Як зазначають в обласному відомстві, легалізація заробітної плати є одним з пріоритетних напрямів роботи контролюючих органів області. „Тіньова зарплата” є однією із найбільших проблем сучасної економіки, оскільки нелегальні доходи призводять до значних негативних наслідків не тільки для бюджету держави, а й для самих працівників, позбавляючи їх соціальних гарантій.

ГУ ДФС у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар