У Кропивницькому ведеться підготовка з проведення міжрегіонального правового ярмарку

У зв’язку з реформуванням Міністерство юстиції України вирішило якісно змінити підходи у сфері реалізації правової освіти серед громадськості.

Відтепер державні установи, організації та вищі навчальні заклади не будуть контролюватися у питаннях провадження правової освітньої діяльності. Здійснення подібних перевірок можна вважати пережитком радянського минулого, яке призводить до появи ймовірних корупційних ризиків та зайвого навантаження на спеціалістів обласних органів юстиції.

Саме тому Міністерство юстиції, проаналізувавши переваги та недоліки перевірок установ та організацій, вирішило сфокусувати свою діяльність у питаннях надання правороз’яснювальної роботи серед населення у інформуванні громадян про права та свободи людини, правову політику держави та реалізацію проектів, що стосуються правової освіти.

Керівництво Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області швидко відреагувало на зміни та почало вдосконалювати методи співпраці з місцевими вищими навчальними закладами. Наразі проводиться підписання серії меморандумів з керівництвом коледжів й університетів та підготовка до масштабного міжрегіонального правового ярмарку, який відбудеться навесні у Кропивницькому. Ініціатором заходу виступив перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Артем Мамченко.

«Захід розрахований на шкільну та студентську молодь, яка має бажання працювати у юридичній сфері або наразі вже здобуває вищу освіту за правовою спеціальністю. Організація правового ярмарку передбачатиме комплекс інформаційних, консультативних і правоосвітніх заходів. Зокрема йдеться про надання безоплатної правової допомоги, проведення майстер-класів, бесід, тренінгів, семінарів і виставок», – наголосив ініціатор заходу.

Перший етап підготовки до правового ярмарку за участі представників Кіровоградської міської ради, Управління освіти ОДА, юридичного та кадрового відділів ОДА, Головного управління національної поліції у Кіровоградській області, прокуратури Кіровоградської області, Регіонaльного центру з нaдaння безоплaтної вторинної прaвової допомоги, відділення Нотаріальної палати України у Кіровоградській області, Апеляційного суду у Кіровоградській області, міжрайонних судів, адвокатської спільноти та керівників вищих навчальних закладів відбудеться 6 січня у медіацентрі Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області. У його рамках буде розглянуто питання щодо обрання організаційного комітету міжрегіонального правового ярмарку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар