Румунський землетрус знову дотягнувся до Кропивницького – соцмережі

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Стрічка новин Фейсбуку знову запалала переляканими постами про землетрус: кропивничани почали писати про те, що румунський землетрус відчувають і в місті на Інгулі.

Як повідомляє ТСН, у ніч проти середи, 28 грудня, у Румунії стався землетрус, який відчули жителі України. Епіцентр землетрусу розташований у районі Вранча, сила поштовхів склала 5,6 балів за шкалою Ріхтера.

За даними vesti-ukr.com відчули жителі сусідніх країн.

“Поштовхи були зафіксовані о 1.20 28 грудня в 8 кілометрах на захід від міста Нережу в румунському повіті Вранча. Осередок залягав на глибині 81 кілометри, повідомляє Геологічна служба США. Інформації про жертви і руйнування не надходило.

Землетрус відчувався і в Україні, на всій території країни. У соцмережах відзначають, що в Києві поштовхи тривали близько хвилини, гойдало меблі і люстри.

Найсильніше, кажуть, гойдало в Одесі. Землетрус також відчувався в сусідній Молдові.

Зона Вранча – унікальна сейсмоактивна зона на Європейському континенті, розташована на стику Південних (Румунія) та Східних (Українських) Карпат в повіті Вранча, Румунія. В її межах осередки землетрусів розташовані в консолідованій корі, а також у верхній мантії на глибинах 80 – 160 км. Найбільшу небезпеку становлять такі, що виникають на великих глибинах. Вони викликають струсу грунту до 8-9 балів в епіцентрі на території Румунії, Болгарії, Молдови”, – йдеться на сайті.

За даними карти цього ж сайту, Кропивницький позначений жовтим кольором – тут також відчувалися поштовхи землетрусу.

92_slider2

Користувачі соцмережі Фейсбук писали про те, що помітили відлуння землетрусу у Кропивницькому. Проте, згідно коментарів, поштовхи були відчутні на території не всього міста.

Нагадаємо, 24 вересня цього року у Кропивницькому також відчувалися поштовхи румунського землетрусу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар