Як на Кіровоградщині реалізовується проект підтримки самозайнятості внутрішньо переміщених осіб

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

За наявними статистичними даними до центрів зайнятості області протягом березня 2014 – листопада 2016 року звернулись за отриманням соціальних послуг 1462 внутрішньо переміщені особи. Подали відповідні документи та отримали статус безробітного 1056 осіб, отримували допомогу по безробіттю 922 особи. Вирішено питання зайнятості 454 переселенців, що складає 31,1% (по Україні 30,9%) від загального числа осіб, що звернулись до центрів зайнятості. З числа громадян, що мають статус безробітного та подали довідку про взяття на облік як внутрішньо переміщеної особи (885 осіб), працевлаштовано 367 осіб – 41,4% (по Україні – 38,1%). Станом на 01.12.2016 в центрах зайнятості області зареєстровані як безробітні 66 внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомив Богдан Стоян, заступник директора обласного центру зайнятості.

“Вирішення питань зайнятості внутрішньо переміщених осіб є одним із пріоритетних завдань центрів зайнятості області. Одним із напрямків забезпечення зайнятості переселенців є сприяння започаткуванню ними підприємницької діяльності. Можливістю отримати допомогу по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності скористались 16 переміщених осіб” – проінформував Б. Стоян.

Він також зазначив, що вирішення питань сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб здійснюється центрами зайнятості як самостійно так і за сприянням неурядових організацій. Так, досягнута домовленість про партнерську участь обласного центру зайнятості у реалізації громадською організацією “Територія успіху” проекту підтримки самозайнятості внутрішньо переміщених осіб та місцевих громад “Інтеграційна та стабілізаційна підтримка шляхом забезпечення засобами існування внутрішньо переміщених осіб та населення, що постраждало внаслідок конфлікту в Україні”. Проект здійснюється Міжнародною організацією з міграції за фінансової підтримки Уряду Об’єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, що діє через Міністерство з міжнародного розвитку.

Вказаний проект передбачає залучення внутрішньо переміщених осіб та місцевих мешканців з числа незахищених верств населення до тренінгів в групах “Професійне орієнтування”, “Самозайнятість” та “Мікропідприємництво” з подальшою можливістю отримання грантів для навчання на професійних курсах, закупівлі обладнання, інструментів, професійної техніки та меблів для започаткування громадянами свого бізнесу та підтримки осіб, що вже мають досвід підприємницької діяльності. Тренінги планується провести в січні 2017 року в містах Кропивницький та Олександрія. Заявки для участі у проекті приймаються громадською організацією до 30.12.2016.

Для отримання більш детальної інформації щодо проекту необхідно звертатись до представників громадської організації “Територія успіху” за телефонами (0522)32-26-59, 099-27-07-609, 050-040-73-36 у будні дні з 10-00 до 17-00.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар