Кропивницькі студенти візьмуть участь у міжнародному конкурсі професійної майстерності в Абу-Дабі

Кропивницькі студенти з інженерного коледжу ЦНТУ успішно виступили у Всеукраїнському етапі міжнародного конкурсу професійної майстерності WorldskillsUkraine.

До участі в ньому та наступному конкурсі WorldSkills International, який проходитиме  у столиці Об’єднаних Арабських Еміратів – Абу-Дабі в жовтні 2017 року, наших земляків  готували  Сергій Коваленко і Євген Кравець.

Всеукраїнський конкурс проводився у два етапи. Перший – регіональний відбувся серед робітників (службовців), фахівців, учнів та студентів. У попередньому етапі брали участь 150 учасників із 25 регіонів країни, кращі з яких змагалися між собою у жовтні – листопаді цього року  за 11  компетенціями, а також брали участь в засіданні круглого столу за участі Президента WorldSkills International Саймона Бартлі на тему: «WorldSkills і його досвід, як запорука успішної економіки»в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут».

uchasnukucrugluystil

Про участь в олімпіаді «Мобільна робототехніка» студенти дізналися під час  проходження механічної практики за своєю майбутньою  спеціальністю, пов’язаною з   обслуговуванням верстатів з програмним управлінням і робототехнічних комплексів.

Вже рік із Ілллею Зозулею відвідую гурток 3D-моделювання, цікавимося сучасною інженерією. – повідомив Ілля Пелеванюк.  Цього року разом брали участь у міжнародному конкурсі «Майбутні Аси КОМП’ютерного 3D-моделювання», що проводить компанія «АСКОН». Наш проект «Гнучкий інтегрований верстат» відзначено дипломом (керівник – Коваленко Сергій Вікторович). Тож для нас це не перший конкурс. Ми вдячні також директору коледжу Сторожуку Миколі Володимировичу, який підтримував нас під час змагань, перебуваючи серед глядачів, оскільки конкурс був відкритим”.

Серед експертів був і Кириченко Андрій Миколайович, професор, завідувач кафедри верстатів ЦНТУ, який переживав за успіх разом з студентами.

kuruchenko

Допомагали в підготовці викладач спецдисциплін Коваленко Сергій Вікторович та інженер із програмного забезпечення Кравець Євген Юрійович, адже самостійно нам було би складно програмувати і складати блок-схеми.

   За словами Євгена Кравця, підготовка до конкурсу тривала  протягом двох місяців. Спершу  студенти проводили моніторинг, вивчали інформацію в інтернеті про Robotino, комплектацію, особливості програмування. Потім приступили до самостійного блочного програмування та тестування в емуляторі,   створення  певного алгоритму, за яким даний робот виконував ті чи інші команди. Особливо непросто було налаштувати датчики на відстань і колір. Також робот повинен був рухатися по криволінійній траєкторії з перешкодами. Найскладнішим для студентів виявилося завдання «кольорова головоломка», в якому потрібно було прописати алгоритм проходження зі зворотнім зв’язком. А змагатися довелося зі студентами університетів, які отримують спеціальність, що безпосередньо пов’язана із програмуванням та ІТ-технологіями, котрі  приїхали із Закарпатської, Харківської, Одеської, Льівської, Івано-Франківської, Волинської областей.

Під час конкурсу студенти з Кропивницького більше дізналися про робототехніку, познайомилися з іншими учасниками з різних регіонів,  набули  практичного досвіду роботи з мобільною робототехнікою. Диплом, яким студенти були нагороджені організаторами конкурсу, враховуватиметься  при їхньому  вступові до вишів.

ucasnukuvkpi

illyperevaluk

konkurs

uchasnuku

Управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації

Поширити:

Залишити коментар:

коментар