Завтра відбудеться перше судове засідання щодо закриття школи в Хмельовому

Завтра, 23 грудня 2016 року, о 9:30 в Маловисківському районному суді на Кіровоградщині відбудеться перше судове слухання у справі за позовом правозахисника Павла Дейнеко спільно з представниками батьківського комітету ЗШ І-ІІ ступенів с. Хмельового щодо неправомірного закриття сільської школи. Суддя – Березій Ю. А. 

Нагадаємо, що школу рішенням районної ради закрили напередодні 1 вересня. З тих пір люди зверталися до чиновників усіх рівнів, проводили низку акцій протесту, кілька гучних прес-конференцій, подали до суду і навіть упродовж 5 годин блокували трасу державного значення Кропивницький-Умань.

Читайте також: На Кіровоградщині, попри протести людей, хочуть закрити чергову сільську школу

Тоді, 9 грудня, щоб розблокувати трасу і зупинити колапс на дорозі, заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко пообіцяв громаді сприяти вирішенню їх проблеми, ба більше, – розповів, що і як громада має робити, аби зберегти школу, перетворивши її на НВК. Але, на жаль, жодних зрушень у справі немає.

Натомість, районна влада намагається передати проблемну школу на баланс сільської ради Хмельового, а сільська рада пропонує дочекатися рішення суду.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар