На Кіровоградщині поліцейські викрили найбільшу за останніх 10 років групу «чорних» заготівельників деревини

Зловмисники у складі злочинної групи, до якої входило четверо осіб, за попередньою змовою, орендували низку складських приміщень, в яких організували пилораму і склади зі зберігання вже розпиляних дощок та стовбурів «кругляка».

Під час проведення 5 санкціонованих обшуків поліцейські виявили та вилучили незаконно порубаної деревини на суму у понад півмільйона гривень і близько 3 тисяч доларів США, отриманих з незаконного продажу.

Усі четверо підозрюваних, віком від 30 до 40 років, мешканці Новомиргородського району, не судимі та офіційно не працюючі. Протягом кількох місяців особи організували незаконний бізнес, який мав приносити надприбутки.

Розроблені злочинні «схеми» передбачали не лише централізовану заготівлю, але й переробку та реалізацію деревини, практично у промислових масштабах.

«З метою документування незаконної діяльності учасників групи, працівниками слідчого управління спільно з працівниками Управління захисту економіки в Кіровоградській області ДЗЕ НПУ, було проведено 5 санкціонованих обшуків на території складів та приватних домоволодінь у Новомиргородському районі. У ході яких було виявлено і вилучено близько 10 метрів кубічних розпиляної дошки та 40 метрів кубічних стовбурів «кругляка» – розповідає заступник начальника ГУНП в Кіровоградській області Дем’ян Таршин.

Крім того, в обладнаних для переробки деревини столярних цехах, було виявлено та вилучено 6 деревопереробних станків, бензопили та ручні пилки. У підозрюваних також вилучено грошові кошти, отримані від незаконного продажу дощок і лісу у сумі 2.800 доларів США, «чорну бухгалтерію», у тому числі підроблені документи для її перевезення.

Крім того, працівниками поліції на території Новомиргородського району було зупинено вантажний автомобіль, який використовувався одним з підозрюваних для перевезення деревини, яку вже підготували для подальшого продажу.

За попередньою інформацією, зловмисники незаконно реалізовували деревину не лише на території Кіровоградщини, а й в багатьох областях України.

За цим фактом розпочато кримінальні провадження за ст. 246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка лісу» та ч. 3 ст. 191 ККУ «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». За ці дії особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

1 (1) 2 (1) 3 4 5

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар