Військовослужбовець із Кіровоградщини 3 роки просидить за ґратами за дезертирство

За принципової та твердої позиції військової прокуратури Кіровоградського гарнізону Апеляційний суд Кіровоградської області залишив у силі вирок суду першої інстанції, яким до трьох років позбавлення волі засуджено солдата однієї з військових частин на Кіровоградщині.

Про це повідомляє військова прокуратура Південного регіону України.

Установлено, що військовослужбовець Л., призваний до лав Збройних Сил України за мобілізацією не повернувся вчасно з відпустки до військової частини та продовжував без поважних причин ухилятись від проходження військової служби протягом 1,5 місяці.

При призначенні покарання суд урахував негативну характеристику обвинуваченого за місцем служби та його систематичне ухилення від суду. Крім того, під час судового розгляду кримінального провадження військовослужбовець, так і не ставши на шлях виправлення, вчинив аналогічний злочин, пов’язаний з ухиленням від військової служби.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені, відкритому за ч. 4 ст. 407 КК України (самовільне залишення військової частини або місця служби) здійснювала та підтримувала державне обвинувачення в суді військова прокуратура Кіровоградського гарнізону Південного регіону України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар